Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Αυτός είναι ο ιερέας δράστης (φώτο)

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Αυτός είναι ο ιερέας δράστης (φώτο)

Εμπλεκόμενος σε αρκετές υποθέσεις φέρεται να είναι ο ιερέας – δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη, που οδήγησε Μητροπολίτες στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛΑΣ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα πρώτα λόγια του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

Σύμφωνα με το orthodoxtimes ο δράστης ιερέας είναι ο 37χρονος Θ.Κ. με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η η οργανική θέση του φέρεται να είναι στην Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 35χρονος ιερέας είχε εμπλακεί πριν δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας.

Εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών ο ιερέας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του, εκτιμώντας ότι δεν θα τον ψάξουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο στη σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε το «φιξάκι». Ακολούθως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας -στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση – του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του. Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Σημειώνεται, ότι οι Μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ένας εξ αυτών στην μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.