
Ο δικηγόρος του 49χρονου ληστή της Πινακοθήκης που άρπαξε το 2012 τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν, Σάκης Κεχαγιόγλου υποστήριξε πως ο εντολέας του συνεργάστηκε με τις αρχές και επέδειξε έμπρακτη μεταμέλεια.
Η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου
« Αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Τμήματος Διαρρηκτών η εξιχνίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης και ως πολίτης εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ανάκτηση από την Εθνική Πινακοθήκη και το Ελληνικό Κράτος δύο ανεκτίμητων έργων τέχνης.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο επίσης γεγονός ότι στην ανεύρεση και ανάκτηση αυτή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο εντολέας μου, με την εξ αρχής πλήρη συνεργασία του με τις διωκτικές αρχές και την έμπρακτη μεταμέλεια που επέδειξε».
Όπως ανακοινώθηκε χθες, ένας Έλληνας 49 ετών έχει συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της κλοπής των πινάκων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών ο δράστης έκρυψε τους πίνακες στην οικία του και πριν δύο μήνες θορυβημένος από τα δημοσιεύματα ότι η αστυνομία είναι κοντά στην ανεύρεσή τους τους μετέφερε.
Δεν ήταν συλλέκτης. Είχε φίλους που ήταν στο χώρο της τέχνης. Μάλιστα ο 49χρονος δήλωσε πως δεν ήθελε να τους πουλήσει, ενώ για να καταφέρει να τη μεγάλη κλοπή χρειάστηκε να παρακολουθήσει για 6 μήνες την πινακοθήκη και τότε παρατήρησε πώς οι φύλακες πηγαίνουν για κάπνισμα. Έτσι επωφελήθηκε της ευκαιρίας και μπήκε στο κτίριο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.