Η Hellenic Train «νίπτει τα χείρας της» και δείχνει την κυβέρνηση ως ένοχη του εγκλήματος: «Είχαμε κάνει αγωγή στο δημόσιο από τον Δεκέμβριο»

Η θυγατρική των Ιταλικών σιδηροδρόμων έχει καταθέσει εναντίον του Οργανισμού αγωγή ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ 

Η Hellenic Train «νίπτει τα χείρας της» και δείχνει την κυβέρνηση ως ένοχη του εγκλήματος: «Είχαμε κάνει αγωγή στο δημόσιο από τον Δεκέμβριο»

Με την κατηγορία της παραβίασης της υποχρέωσης να συντηρεί τη σιδηροδρομική υποδομή έχει προσφύγει στα δικαστήρια η Hellenic Train εναντίον του ΟΣΕ από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022θέλοντας έτσι να αποφύγει να μπει στο “κάδρο” της κυβέρνησης που ψάχνει να βρει ενόχους τους πάντες πλην των στελεχών της για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αν δεν ήξεραν ή αν δεν είχαν ενημερωθεί τότε η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα πιο έκθετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική των Ιταλικών σιδηροδρόμων έχει καταθέσει εναντίον του Οργανισμού αγωγή ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ (μαζί με ΦΠΑ).

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει η ίδια σε εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης του δικτύου, οι οποίες είναι υποχρέωση του ΟΣΕ, συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019.

Οι εργασίες αυτές αφορούσαν αποκλειστικά θέματα κακής κατάστασης της υποδομής, που όπως αναφέρει, αγνόησε ο Οργανισμός προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του τροχαίου υλικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η HT έχει σκληρύνει την στάση της προς τον ΟΣΕ με σημείο τριβής τα τέλη χρήσης του δικτύου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές του Οργανισμού τονίζουν ότι η Hellenic Train οφείλει στον ΟΣΕ 95 εκατ. ευρώ για την χρήση του δικτύου το διάστημα 2019-2022. Από αυτά έχει καταβάλλει μόλις 14 εκατ. και σκοπεύει να πληρώσει άλλα 14 εκατ. το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.