ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλεποχώρι: «Απολύτως συντετριμμένος» δηλώνει ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δύο παιδιά

Σε βάρος του 70χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

Αλεποχώρι: «Απολύτως συντετριμμένος» δηλώνει ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δύο παιδιά

«Απολύτως συντετριμμένος» για τον τραυματισμό των δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών από την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του δηλώνει ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τα δύο παιδιά στο Αλεποχώρι.

«Είναι απολύτως συντετριμμένος για την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών για την οποία όμως δεν είχε δόλο και φυσικά δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση για να πλήξει οποιονδήποτε» ανέφερε σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 70χρονου.

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του πελάτη του ο δικηγόρος του 70χρονου είπε, επίσης, ότι:

«Έχοντας ήδη δεχθεί την προηγούμενη ημέρα επίθεση στο σπίτι του και άλλες δύο ακόμα επιθέσεις στο παρελθόν με σκοπό να τον κλέψουν ή να τον ληστέψουν, ακούγοντας θορύβους βγήκε έξω από το σπίτι του κρατώντας για εκφοβισμό τη συγκεκριμένη καραμπίνα την οποία κατείχε απολύτως νόμιμα».

Κατά τον δικηγόρο του ο 70χρονος «πυροβόλησε όχι προς την πλευρά των δύο αυτών σκιών αλλά προς την πλευρά των υψηλών θάμνων όπου εκεί δυστυχώς βρίσκονταν κρυμμένοι τουλάχιστον δύο ακόμα ανήλικοι».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 70χρονου που πυροβόλησε δυο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο ηλικιωμένος, αφού παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη που του αποδίδεται σε ανακριτή, ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης (30/08).

Σύμφωνα, ωστόσο, με αστυνομικές πηγές, το αρχικό του επιχείρημα ότι πυροβόλησε νομίζοντας ότι έχει μπροστά τους κλέφτες, αποδυναμώνεται από τα στοιχεία της έρευνας.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος γνώριζε την παρέα των παιδιών με τα οποία είχε προστριβές κατά το προηγούμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς:

Τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη παρέα παιδιών με είχε ενοχλήσει συστηματικά» ενώ ισχυρίστηκε ότι μπαίνανε στην αυλή του και ότι του χτυπούσαν το παράθυρο για να τον πειράξουν και να του κάνουν πλάκα.

Από τα λεγόμενα του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί πιστεύουν πλέον ότι όταν άνοιξε πυρ τα ξημερώματα γνώριζε ποιους είχε μπροστά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός μάλιστα ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα να του απαγγελθεί ανώτατη κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.