ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Αναζωπύρωση του ζητήματος των υποκλοπών: Εξελίξεις στην υπόθεση Ν.Ανδρουλάκη

Τις επόμενες δράσεις της εξετάζει η ΑΔΑΕ

Αναζωπύρωση του ζητήματος των υποκλοπών: Εξελίξεις στην υπόθεση Ν.Ανδρουλάκη

Το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αναζωπυρώνεται, με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να εξετάζει τη διαδικασία ενημέρωσης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ΕΥΠ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τους λόγους παρακολούθησής του, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που αναγνωρίζει το δικαίωμα του θιγόμενου να γνωρίζει το αιτιολογικό της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Σήμερα, 22 Μαΐου 2024, έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για τη διαμόρφωση των επόμενων κινήσεων.

Η απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική την απαγόρευση ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένει την ενημέρωσή του, ενώ η υπόθεση έχει σημαντικές πολιτικές διαστάσεις ενόψει των ευρωεκλογών.

Η ΑΔΑΕ, υπό τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο, δεσμεύεται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ κατά γράμμα.

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση κατά γράμμα και κατά κεραία» είχε διαβεβαιώσει τον περασμένο Απρίλιο ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Όπως τόνισε σε δημόσια παρέμβασή του ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ (22/5), «περιμένω να με ενημερώσει η ανεξάρτητη αρχή. Υπάρχει μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο του κ. Τσιάρα και λέει ότι πρέπει να μάθουμε την τυπική αιτιολογία. Την πραγματική την ξέρω, είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ το 2021. Το τυπικό ψάχνουμε για να συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να συμπληρώσει: «Είμαι τόσα χρόνια στην πολιτική και ξεκίνησαν να με παρακολουθούν μόλις ξεκίνησα εκστρατεία και σταμάτησαν όταν βγήκα πρόεδρος. Μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ψάχνω την τυπική αιτιολόγηση που το ΣτΕ τούς καλεί να μου πουν για να συνεχίσω τον αγώνα μου και να πάνε εκεί που πρέπει αυτοί που έστησαν τέτοιο παρακράτος εν έτει 2024 στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.