
Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε η φωτογραφία του 41χρονου Αλβανού που απέδρασε από το Νοσοκομείο Σερρών, μετά την κινηματογραφική επιχείρηση που οργανώθηκε από συνεργούς του το βράδυ της Παρασκευής.
Ο 41χρονος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς εξέτιε ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό του.
Ο δραπέτης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του, ηλικίας 24 και 31 ετών.

Οι τρεις είχαν κατηγορηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 25χρονου, έξω από καντίνα στην περιοχή της Πυλαίας.
Παράλληλα, ο 41χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.
Κατά τις αστυνομικές έρευνες είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κιλά κάνναβης, ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, φυσίγγια και δέκα πυροκροτητές. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος και οι δύο συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Πώς οργανώθηκε η απόδραση
Η επιχείρηση διαφυγής σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι συνεργοί του 41χρονου εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς των ΟΠΚΕ. Φέρονται να αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που τον συνόδευαν και να τους αφόπλισαν υπό την απειλή όπλων.
Οι δράστες φέρονται να άρπαξαν και υπηρεσιακό όπλο, πριν πάρουν τον κρατούμενο και αποχωρήσουν από το νοσοκομείο με δύο οχήματα.
Η όλη επιχείρηση φέρεται να ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να γίνει εγκαίρως αντιληπτή από το προσωπικό και τους πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο.
Ο 41χρονος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Νιγρίτας στο Νοσοκομείο Σερρών, καθώς είχε δηλώσει αδιαθεσία και έπρεπε να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Μετά την απόδραση, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ίδιου και των συνεργών του. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες στα βόρεια σύνορα της χώρας, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο διαφυγής τους στο εξωτερικό.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να αναζητούν τον 41χρονο και να προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που συμμετείχαν στην οργανωμένη επιχείρηση απόδρασης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.