ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δική Ρ.Πισπιρίγκου: «Η μητέρα ήταν ψύχραιμη μετά την ανάνηψη του παιδιού από την ανακοπή» κατέθεσε παιδίατρος

«Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λάπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά»

Δική Ρ.Πισπιρίγκου: «Η μητέρα ήταν ψύχραιμη μετά την ανάνηψη του παιδιού από την ανακοπή» κατέθεσε παιδίατρος

Την εικόνα της 9χρονης Τζωρτζίνας τις μέρες της νοσηλείας της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας μετέφερε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα καταθέτοντας σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της .

Η μάρτυρας, η οποία δεν εργάζεται πλέον στο νοσοκομείο αυτό, είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίνα συνολικά δύο φορές όσο το παιδί έμεινε νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ ήταν παρούσα και κατά τη διαδικασία της ανάνηψης χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

Η παιδίατρος όταν εξέτασε για πρώτη φορά το παιδί συνέστησε να μπει ορός γιατί την είχαν ενημερώσει ότι έκανε εμετό.

Το ίδιο βράδυ η Τζωρτζίνα έκανε και ένα επεισόδιο υποξίας. Η γιατρός την είδε ξανά ακριβώς το επόμενο πρωί. «Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λάπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» τόνισε η μάρτυρας.

Η κ. Βίτσα ανέφερε ότι ο πατέρας του παιδιού Μάνος Δασκαλάκης εκείνο το πρωινό ήταν ανήσυχος .

«Ο μπαμπάς μου είπε ότι «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω…».

Η γιατρός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης, είπε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία συμπληρώνοντας πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει».

Η μάρτυρας, όπως κατέθεσε ήταν παρούσα στη διαδικασία ανάνηψης του παιδιού χωρίς ωστόσο να συμμετέχει η ίδια. Όπως περιέγραψε είδε την κατηγορούμενη ψύχραιμη «όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.