ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου – Ιατροδικαστής: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη – Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία»

Η Ο.Δημακοπούλου έχει οριστεί τεχνική σύμβουλος από την κατηγορούμενη

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου – Ιατροδικαστής: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη – Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία»

Η ιατροδικαστής Ουράνια Δημακοπούλου, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αμφισβήτησε την τοξικολογική έκθεση του Ν.Ράικου για θανατηφόρα έκθεση της Τζωρτζίνας σε κεταμίνη και απέρριψε το ενδεχόμενο της δολοφονίας της 9χρονης από τη μητέρα της.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας επικαλούμενη στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, δίνοντας διαφορετική αιτία θανάτου για το αδικοχαμένο παιδί.

«Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας», ανέφερε σχετικά η μάρτυρας.

Όταν μάλιστα η κ.Δημακοπούλου ρωτήθηκε από την έδρα, γιατί και ο ιατροδικαστής που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, Σωτήρης Μπουζιάνης, ανέφερε ως αιτία θανάτου τη δηλητηρίαση από κεταμίνη και όχι κάτι άλλο, η μάρτυρας απάντησε:

«Ο κ.Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».

Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.

Α.Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ.Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Α.Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης.

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

«Τα 6,5 mg κεταμίνης θεωρείται θεραπευτική συγκέντρωση»

Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, αναφερόμενη στην κεταμίνη, έκανε λόγο για ένα ασφαλές φάρμακο και άφησε αιχμές για την έκθεση του επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκου Ράικου, βάσει της οποίας στο αίμα της άτυχης Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ ml αίματος κεταμίνης, ποσότητα ικανή να σκοτώσει ελέφαντα.

« 6,5 mg/ ml αίματος κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 mg αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου.

Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου.

Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένας ασφαλές φάρμακο», απάντησε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.