ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου: «Ήταν μια άψογη μητέρα που φρόντιζε τα παιδιά της» λένε οι συγγενείς της

«Ο Μ.Δασκαλάκης όταν νοσηλευόταν το παιδί το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βγάλει τη βέρα του»

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου: «Ήταν μια άψογη μητέρα που φρόντιζε τα παιδιά της» λένε οι συγγενείς της

Οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατέθεσαν σήμερα στη δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, την περιέγραψαν ως μια «άψογη» μητέρα που φρόντιζε τα παιδιά της.

Παράλληλα άφησαν αιχμές για τον πατέρα του παιδιού, Μάνο Δασκαλάκη, με την αδελφή, μάλιστα, της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, να αναφέρει μετά από σχετική ερώτηση της έδρας πως ο πατέρας του κοριτσιού ενώ αυτό νοσηλεύονταν «το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βγάλει τη βέρα του».

Από την πλευρά του, ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ιωάννης Λεγάτος, ανέφερε πως η κατηγορούμενη μητέρα είχε μεγαλώσει με αξίες και ιδανικά και πως ο ίδιος στην αρχή ήταν αντίθετος στο να παντρευτεί το Μάνο Δασκαλάκη «επειδή και οι δυο ήταν πολύ μικροί».

Η αδελφή της κατηγορουμένης αναφέρθηκε στις συνθήκες μεταφοράς της μικρής Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας (εκεί όπου υπέστη την πρώτη ανακοπή και κατέστη τετραπληγική) από την μητέρα της, την ίδια και τον πατριό τους και υποστήριξε πως όταν ο Μάνος Δασκαλάκης έφτασε στο νοσοκομείο το κοριτσάκι του ζήτησε να φύγει.

Τόσο η Δήμητρα Πισπιρίγκου όσο και ο θείος της κατηγορουμένης δέχθηκαν από την έδρα «βροχή» ερωτήσεων. Κάποιες από αυτές έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Είχατε στενές σχέσεις με την αδελφή σας;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Ναι από πολύ μικρές.

Πρόεδρος: Από το 2013 μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας οι σχέσεις σας πως ήταν;

Μάρτυρας: Άψογες, είχαμε καθημερινή επαφή.

Πρόεδρος: Πως ήταν η κυρία κατηγορουμένη σαν μητέρα;

Μάρτυρας: Για μένα ήταν άψογη μητέρα, ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της, δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. (…)Τα παιδία ήταν πάντα φροντισμένα. Έπαιζε μαζί τους, τους έβαζε τραγούδια, τους διάβαζε παραμύθια….

Πρόεδρος: Πως αντιδράσατε όταν μάθατε ότι η κυρία κατηγορουμένη γνώρισε τον κ. Δασκαλάκη και ήταν έγκυος;

Μάρτυρας: Στην αρχή δεν συμφωνούσα. Ήταν μικροί και οι δυο, από τη στιγμή όμως που μου είπαν πως ήταν αποφασισμένοι για ποιο λόγο να φέρω αντίρρηση;

Πρόεδρος: Η σχέση τους πώς ήταν;

Μάρτυρας: Μια χαρά μέχρι το 2018 που ο κ. Δασκαλάκης είχε κάνει εξωσυζυγική σχέση. Εκεί είχαν διασπαστεί λίγο οι σχέσεις τους αλλά μετά τον συγχώρεσε η αδελφή μου

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη είχε κάποια εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας: Μόνο μια φορά πριν το θάνατο της Ίριδας.

Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας ο κ. Δασκαλάκης κοιμήθηκε σπίτι;

Μάρτυρας: Όχι εκείνη την ήμερα πήρε τα πράγματά του και έφυγε από το σπίτι.

Πρόεδρος: Μετά το θάνατο της Ίριδας πως ήταν οι σχέσεις του;

Μάρτυρας: Ξαναγύρισε στο σπίτι από μόνος του, ήμουν και εγώ εκεί. Τον ρώτησε η αδελφή μου και της είπε «θέλω να μείνω». Μετά από περίπου 15 ημέρες αποφάσισαν ότι δεν γίνεται να είναι μαζί και ότι θα πάρουν συναινετικό διαζύγιο. Είχαν βάλει δικηγόρους αλλά επειδή διαφωνούσαν στο θέμα της διατροφής αποφάσισαν να το πάνε σε αντιδικία.

Η εισαγωγή στο Καραμανδάνειο

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε, όμως, ενδελεχώς από την έδρα και για την πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο και απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Στις 7/4 που φτάσαμε στο σπίτι μου κάτσαμε όλοι μαζί. Η Τζωρτζίνα είπε ότι θα πάει να ξαπλώσει. Πήρε το τάμπλετ της γιατί πάντα ήθελε να ακούει ένα παιδιικο να κοιμηθεί. Πήγαμε και εμείς για ύπνο και γύρω στις 6:30 με ξύπνησε η αδελφή μου και μου είπε ότι “το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει”. Μπήκα στο δωμάτιο είδα το παιδί να έχει ένα τρέμουλο.

Τη ρώτησα “τι έχεις;” και μου είπε “μια βόμβα στην κοιλία, ένα τρέμουλο με πονάει η πλάτη μου”. Μου είπε ότι είδε ένα όνειρο και με ρώτησε “να ξανακοιμηθώ;”. Ναι της είπα. Μετά από 15 λεπτά πετάχτηκε ξανά και είπε πάλι ότι πονάει η πλάτη της και η κοιλιά της. Ήρθε η μητέρα μου και ρωτήσαμε την Τζωρτζίνα αν θέλει να πάει στο γιατρό. Θα την πηγαίναμε έτσι και αλλιώς.

Πήγαμε στις 7 και κάτι στο Καραμανδάνειο και περιμέναμε να ξεκινήσει η εφημερία που ξεκινούσε στις 8. Έκατσα στα εξωτερικά με το παιδί. Της κράταγα το χέρι, της έλεγα να μη φοβάται, με κοίταγε και γέλαγε και εκείνη την στιγμή ήρθε ο κ.Δασκαλάκης και μου είπε η Τζωρτζίνα να τον διώξω… Μπήκε στο δωμάτιο και το παιδί του είπε «φύγε». 

Πρόεδρος: Παιδίατρο είχε αυτό το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Πως δεν πήρατε τηλέφωνο τη παιδίατρο και πήγατε στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Και τι θα μπορούσε να κάνε εκείνη την ώρα από το τηλέφωνο; Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν να πάμε το παιδί στο νοσοκομείο, είχαμε και το φόβο είχε γίνει το περιστατικό με την Ίριδα.

Πρόεδρος: Ασθενοφόρο καλέσατε;

Μάρτυρας: Όχι θα αργούσε δέκα λεπτά περισσότερο από εμάς….

Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα πως βίωσε την απώλεια Μαλένας και Ίριδας;

Μάρτυρας: Στην αρχή ήταν στεναχωρημένη, μόνη στο δωμάτιο ζωγράφιζε. Μετά έρχονταν μαζί μας, ήταν παιδί δεν μπορούσε να την επηρεάσει τόσο

Πρόεδρος: Τι σας έλεγε;

Μάρτυρας: Που είναι η Μαλένα και η αδελφή μου της είπα ότι είναι αγγελάκι και ότι θα σε χαιρετάει από εκεί ψηλά. Και όταν έβλεπε η Τζωρτζίνα τον ουρανό έλεγε χαιρετάω τη Μαλένα. (….)

Πρόεδρος: Σας είχε μιλήσει η κ. κατηγορουμένη για κάποια διαφωνία της με τον κ.Ηλιάδη;

Μάρτυρας: Διαφωνία δεν θυμάμαι να είχαν, τα πήγαιναν καλά.

«Μεγάλωσε με αξίες»

Από την πλευρά του ο θείος της κατηγορουμένης, Ιωάννης Λεγάτος, ανέφερε πως έχει πολύ στενές σχέσεις με την ίδια και την οικογένειά της. Μεταξύ άλλων είπε στην κατάθεσή του:

«Η Ρούλα ήταν παιδί χαρούμενο είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας της δικής μου και της μητέρας της, είχαμε κάποια ηθική, ήμασταν γνωστοί στη Πάτρα λόγω ποδοσφαίρου, είχαμε κάποια πρότυπα που υα μεταφέραμε και στα παιδιά.

Η Ρούλα μεγάλωσε με αυτά, στο δικό μου το σπίτι γνώρισε το Μάνο και εκεί γεννήθηκε η Τζωρζτίνα. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελα πάντα να εργαστεί να είναι φιλική προς όλους και χαρούμενη. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα».

Πρόεδρος: Έχετε εικόνα για τη σχέση του ζευγαριού; Πως ήταν σαν ζευγάρι;

Μάρτυρας: Δεν ήμουν μέσα στη σχέση τους, είχα όμως εικόνα. Όταν παντρεύτηκαν εγώ είχα μια αρνητική αντίδραση σε αυτό το γάμο, γιατί έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν και έγκυος η Ρούλας, γνωριζόντουσαν μόνο κάτι μήνες. Όταν τον γνώρισα και πήγε να ζητήσει τη Ρούλα δεν ήθελα γιατί ήταν πολύ νέα παιδιά. Μετά σιγά – σιγά κατάλαβα ότι το ζευγάρι αυτό ήταν αρκετά δεδομένο αλλά μετά στράβωσαν τα πράγματα με τους θανάτους των παιδιών…

Εισαγγελέας: Σε ποια ηλικία η Τζωρτζίνα άρχισε να ασχολείται με το τάμπλετ;

Μάρτυρας: Εκεί στη Β δημοτικού, έβλεπε περισσότερο τα παιχνίδια, έβλεπε ταινίες του Σεφερλή και κινούμενα σχέδια.

Εισαγγελέας: Κάτι άλλο έκανε αυτό το παιδί εκτός από το τάμπλετ;

Μάρτυρας: Πήγαινε στον παιδικό σταθμό μαζί με τη Μαλένα,

Υπεράσπιση: Μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της Τζωρρζίνας γνωρίζετε τι συνέβη;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι και η Ρούλα και ο Μάνος πίεζαν για να μπει το παιδί στη ΜΕΘ, μάλιστα είχε δημιουργηθεί και ένα επεισόδιο με μια γιατρό.

Υπεράσπιση: Πιστεύετε ότι η κατηγορουμένη δημιουργούσε τα επεισόδια στο παιδί;

Μάρτυρας: Η Τζωρτζίνα είχε προβλήματα. Στα επεισόδια αυτά ήταν άλλωστε και ο πατέρας της μπροστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.