ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δολοφονία στη Ραφήνα: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι νεαροί κατηγορούμενοι

Τι θα ισχυριστούν στην απολογία τους

Δολοφονία στη Ραφήνα: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι νεαροί κατηγορούμενοι

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται εντός της ημέρας οι δύο 24χρονοι, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία 42χρονου έξω από νυχτερινό κέντρο στη Ραφήνα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ο 42χρονος διασκέδαζε μαζί με φίλους του στο ίδιο μαγαζί με τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με μαρτυρίες όταν πήγε στην τουαλέτα διαπληκτίστηκε μαζί τους χωρίς όμως η διένεξη να πάρει έκταση.

Όμως, οι δύο 24χρονοι μαζί με τους φίλους τους φέρονται να έστησαν καρτέρι στον 42χρονο σε ένα στενάκι έξω από το μπαρ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια χρησιμοποιώντας σιδηρογροθιά. Τον άφησαν αναίσθητο και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραδεχθεί ότι υπήρξε συμπλοκή με το θύμα, φέρονται όμως να αρνούνται ότι τον χτύπησαν μέχρι θανάτου και να υποστηρίζουν ότι ο 42χρονος ξεκίνησε να τους επιτίθεται. «Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», είπαν σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς, ενώ ο ένας φέρεται να έχει καταθέσει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Το θύμα με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο και εγώ ανταπέδωσα ρίχνοντάς του μπουνιά στο σαγόνι για να αμυνθώ. Τότε με είδε ο φίλος μου και ήρθε προς το μέρος μου να με απεγκλωβίσει ρίχνοντας του μια μπουνιά και σπρώχνοντάς τον γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω με το πόδι μου και τον έριξα κάτω. (…) Τον είδα να ανασαίνει και δεν είχε αίματα (…) Τότε άρχισαν οι γύρω – γύρω να φωνάζουν να φύγουμε, πράγμα που κάναμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο κατηγορούμενοι θα αναπτύξουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς στην απολογία τους και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.