ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έγκλημα στα Τέμπη: Εκτεθειμένα σε… χωράφι συντρίμμια από τα βαγόνια οκτώ μήνες μετά! (φωτό, βίντεο)

«Δεν σεβάστηκαν τίποτα»

Έγκλημα στα Τέμπη: Εκτεθειμένα σε… χωράφι συντρίμμια από τα βαγόνια οκτώ μήνες μετά! (φωτό, βίντεο)

Στη θέση Κουλούρι, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, «στήθηκε» λίγα εικοσιτετράωρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα ένα… άτυπο επιχειρησιακό κέντρο – τόπος συγκέντρωσης των διαλυμένων βαγονιών στα Τέμπη.

Θύματα αλλά και συγγενείς μετά από οκτώ μήνες βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στο σημείο. Και, η εικόνα που συνάντησαν, ήταν αποκαρδιωτική: Ο εφιάλτης ζει, πια, σε ένα χωράφι.

Η οργή από τη θλιβερή αυτή αναβίωση, ξεχειλίζει. Νεαρά άτομα, ανάμεσά τους και η Ευδοκία Τσαγκλή, είδαν για πρώτη φορά τα συντρίμμια από τα βαγόνια του θανάτου, να είναι παρατημένα σε ένα χωράφι, το οποίο έδωσε τη θέση του σε έναν «υποτιθέμενο-χώρο φύλαξης». Ε

ύλογα, όμως, αναρωτιέται κανείς το πώς είναι δυνατόν στοιχεία βιολογικού υλικού -πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επαναληπτική δειγματοληψία στο συγκεκριμένο σημείο- να εκτίθενται κατά αυτόν τον τρόπο, σε ένα σημείο χωρίς στέγαστρο, το οποίο, μάλιστα… χτυπήθηκε ακόμη και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Ήταν μια τρομακτική αναβίωση για μενα να βρεθώ πάλι στα καμένα τρένα και να ουρλιάζουν αυτή την φορά μητέρες των θυμάτων. Αρρώστησα κυριολεκτικά από τον πόνο και την οργή, Έκανα τρεις φορές εμετό με το που ξύπνησα. Η κατάσταση όμως γενικότερα στον χώρο, είναι αποκαρδιωτική: Έχουν μεταφέρει όλα τα στοιχεία σε ένα χωράφι που μοιάζει με σκουπιδότοπο, χωρίς στέγαστρο, στο έλεος των άγριων ζώων, των εντόμων (είχε πολλές μύγες) και των καιρικών συνθηκών (δίπλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα)», ανέφερε στο ThessToday.gr η Ευδοκία Τσαγκλή, ένα από τα θύματα της τραγωδίας.

Για να προσθέσει: «Μέχρι και καινούρια σκουπίδια βρήκαμε μέσα στα βαγόνια».

Κατά την κα Τσαγκλή το κράτος χρηματοδότησε με 650.000 ευρώ ώστε να δημιουργηθεί άμεσα και να φυλαχθεί ο συγκεκριμένος τόπος, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση… αγνοεί ακόμη και το πού βρίσκεται στον χάρτη.

«Εμείς τα πληρώσαμε, μόνο για την μεταφορά τους, σε λίγα μόλις 24ωρα! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! Ο ανακριτής δεν έχει πάει να τα δει ακόμα, πράγμα παράνομο καθώς κατά τα άρθρα 239,251 του κώδικα ποινικής δικονομίας οφείλει και να επισκεφτεί αλλά και να φυλάξει επαρκώς τα στοιχεία! Σαν να μην φτάνουν αυτά, τα έστειλαν σε χώρο του ΟΣΕ όταν υπεύθυνοι του είναι κατηγορούμενοι! Για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά; Μήπως για να μην μάθουμε ποτέ τι δημιούργησε την έκρηξη και την φωτιά που οδήγησε στον θάνατο τα μισά θύματα;» διερωτήθηκε στο ThessToday.

«Το κράτος υποτιμά τα συναισθήματά μας»

Με κραυγή απόγνωσης, ζητά να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι. «Για να γίνουν τα κακουργήματα, πλημμελήματα; Τόσο καιρό είναι έξω άνθρωποι (εκτός από τους πολιτικούς, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρειών και η πρόεδρος της ΡΑΣ) που θα έπρεπε να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, αλλά παραμένουν ελεύθεροι να αλλοιώσουν στοιχεία και να υποβαθμίσουν τα ποινικά αδικήματα; Το διανοείστε; Κοντεύω να τρελαθώ με όσα ζούμε», σημείωσε, με την ίδια να υπογραμμίζει, ότι: «Μετά από όλα όσα έγιναν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κράτος που όχι απλά δεν βοηθάει αλλά υποτιμάει τα συναισθήματα μας, την λογική αλλά και την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.