Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας, στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου παρέλαβαν τον 28χρονο που έφτασε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, περίπου στις 18.30, τον μετέφεραν στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων και αμέσως μπήκε στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου η κατάσταση του τραυματία είναι σοβαρή. Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος την ώρα της έκρηξης εργαζόταν στην συντήρηση τμήματος του εργοστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της έκρηξης βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην δεξαμενή του λαδιού. Μεγάλη ποσότητα του εύφλεκτου υλικού έπεσε πάνω του, με συνέπεια να πάθει εκτεταμένα και βαθιάεγκαύματα. Όλα ξεκίνησαν στις 14.55 από μία έκρηξη που έγινε μέσα σε δεξαμενή με καυτό λάδι, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στην περιοχή Μαυραναίοι και συγκεκριμένα στο 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Γρεβενών – Μαυραναίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών έσπευσαν και επιχείρησαν 3 οχήματα και 9 πυροσβέστες, οι οποίοι αμέσως ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, η Πυροσβεστική κατάφερε μετά από λίγη ώρα να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας. Αμέσως στο εργοστάσιο έσπευσαν 2 ασθενοφόρα, ένα εκ των οποίων μετέφερε τον άτυχο 28χρονο στο νοσοκομείο Γρεβενών.