ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΛ.ΑΣ.: Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛ.ΑΣ.: Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος αστυνομικού που φέρεται να ήταν το αρχηγικό μέλος κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική.

Παράλληλα ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την επομένη λήξης της κατάστασης διαθεσιμότητας στην οποία έχει ήδη τεθεί για άλλα ποινικά αδικήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος

Η εν λόγω οργάνωση προμήθευε κυρίως ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτας) καθώς και κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, ενώ σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη μέλους το οποίο και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα έξι (6) άτομα για –κατά περίπτωση- διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα και συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους και συγκεκριμένα:

  • Τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, από τα οποία ο ένας αστυνομικός, εισήγαγαν τις ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας από την Ισπανία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία είχαν δηλωθεί ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη,
  • δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα για την παραλαβή των εν λόγω δεμάτων ενώ,
  • την πώληση στους υποψήφιους πελάτες αναλάμβαναν τα δύο ανωτέρω αρχηγικά μέλη καθώς και δύο έτερα μέλη της οργάνωσης.
  • Μάλιστα, για τη φύλαξη και αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη χρησιμοποιούσαν αποθήκη «καβάτζα» της οργάνωσης, ενώ παράλληλα λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας να συνομιλούν μεταξύ τους μέσω συμβατικών τηλεφωνικών κλήσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.