ΕΛ.ΑΣ: Οδηγός ενημέρωσης για την «προστασία» των ομοφυλόφιλων!

Θα ενημερωθεί το σύνολο των αστυνομικών

ΕΛ.ΑΣ: Οδηγός ενημέρωσης για την «προστασία» των ομοφυλόφιλων!

Η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό για την ενημέρωση των αστυνομικών και τη «σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος των ομοφυλόφιλων».

Με τον οδηγό αυτόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων  και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τις διακρίσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την έκδοση του οδηγού αυτού, ο οποίος στηρίζεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου οδηγού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ομοφυλόφιλων  στην Ελλάδα.

Ο οδηγός είναι εμπεριστατωμένος και παραθέτει το νομικό πλαίσιο σεβασμού και προστασίας των ομοφυλόφιλων  και κατόπιν αναλύει τους όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας αστυνομικός για να προστατεύει τους ομοφυλόφιλους, αν και δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία: Δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, το αντίθετο…

Τέλος, παραθέτει λίστα με όλα τα στοιχεία που βοηθούν στη διερεύνηση του ομοφυλοφιλικού κινήτρου ενός εγκλήματος μίσους.

Στον  οδηγό γίνεται αναφορά για τα εγκλήματα μισούς σε βάρος ατόμων που συνδέονται με ομοφυλόφιλους, όπως οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και «σε βάρος ατόμων ή πραγμάτων που αυθαίρετα συνδέονται με την  κοινότητα  των ομοφυλοφίλων λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί χρειάζεται ειδική οδηγία για την προστασία των ομοφυλόφιλων που είναι πολίτες και ισχύουν και γι αυτούς ότι και για κάθε πολίτη, είναι δύσκολο να εξηγηθεί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.