ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιχείρηση Illuminati: Εξαρθρώθηκε συμμορία που πλαστογραφούσε έγγραφα

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Επιχείρηση Illuminati: Εξαρθρώθηκε συμμορία που πλαστογραφούσε έγγραφα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και διακίνησης παράνομων μεταναστών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..

Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία Illuminati συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία αναζητούνταν. Οι αρχές, στις 6 Φεβρουαρίου, είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη δύο ακόμη προσώπων.

Στη σημερινή ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί ότι συνελήφθησαν ο διευθύνοντας της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούταν στη κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα την οικία του -στο κέντρο της Αθήνας- ως εργαστήριο, καθώς και συνεργός του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Τι κατασχέθηκε

Παράλληλα, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ερευνών ήταν και ο εντοπισμός της ανωτέρω οικίας, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εξοπλισμός αποτελούμενος από -2- συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και -4- υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης,
σαρωτής εγγράφων
θερμοκολήτης
πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας
4.305 ευρώ
43 φυσίγγια καθώς και
λοιπός εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη EUROPOL και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED, ενώ με πρωτοβουλία της ανωτέρω υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στην EUROPOL υπό τη κωδική ονομασία Op. ILLUMINATI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.