Ιστιαία: 34χρονος διακινούσε ποσότητα ναρκωτικών – Προσπαθεί να ξεμπλέξει την γυναίκα και τον αδερφό του

«Δεν έχει σχέση η γυναίκα και ο αδελφός μου» λέει

Ιστιαία: 34χρονος διακινούσε ποσότητα ναρκωτικών – Προσπαθεί να ξεμπλέξει την γυναίκα και τον αδερφό του

«Οικογενειακή υπόθεση» φαίνεται πως ήταν η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, για 34χρονο στην Ιστιαία.

«Όλα τα ανευρεθέντα που βρέθηκαν (…) ανήκουν αποκλειστικά σε μένα. Τόσο η σύζυγος μου όσο και ο αδερφός μου δεν έχουν καμία σχέση».

Αυτά υποστήριξε ένας 34χρονος ο οποίος φέρεται να διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών σε διάφορα σημεία στην Ιστιαία, μαζί με την 30χρονη σύζυγο του και τον 29χρονο αδερφό του.

Πρόκειται για άεργο ο οποίος αν και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για εμπορία ναρκωτικών και σε βάρος του έχουν εκδοθεί περιοριστικοί όροι για παρόμοιες πράξεις , συνέχιζε κανονικά  να διακινεί ναρκωτικά .

Μαζί με την σύζυγο και τον αδερφό του , συνελήφθησαν συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, στις 18/5, και κατηγορούνται για το νόμο  περί «εξαρτησιογόνων ουσιών» ενώ ο 34χρονος επιπλέον για το νόμο «περί όπλων».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τις τελευταίες 15 ημέρες είχαν φτάσει πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές για την δράστη του 34χρονου.

Αυτές οι πληροφορίες ανέφεραν πως στα σπίτια τους , είχαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες διακινούσαν.

Άμεσα, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του τμήματος ασφάλειας Χαλκίδας , σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Ιστιαίας έχοντας τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση στις 18/5.

Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε υπό κατασκευή οίκημα μέσα σε αγρόκτημα το οποίο είχε νοικιάσει ο 34χρονος στην Ιστιαία,102 αυτοσχέδιες συσκευασίες από αλουμινόχαρτο έτοιμες προς πώληση 246,7 γραμμάρια κάνναβης , νάιλον συσκευασία με 1.105 γραμμάρια κάνναβη, νάιλον συσκευασία με 1.130 γραμμάρια κάνναβη, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας , ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, βαλλίστρα που έφερε  διόπτρα και τρία βέλη με μεταλλική μύτη καθώς και δυο πιστόλια ισχυρού κρότου των 9mm με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια όμως .

Παράλληλα στο σπίτι του ζευγαριού στους Ωρεούς Ιστιαίας, εντοπίστηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο και μια νάιλον συσκευασία από κοινή σακούλα, 10,7 και 0,3 γραμμάρια κάνναβης αντίστοιχα.

Ο 34χρονος υποστήριξε πως οι ποσότητες ήταν δικές του και πως ούτε η γυναίκα του , ούτε και ο αδερφός του γνώριζαν κάτι… Ενώ η 30χρονη σύζυγος του υποστήριξε ότι δεν γνώριζα τίποτα για τις ποσότητες που Βρέθηκαν τόσο στο αγρόκτημα όσο και στο σπίτι.

Στο σπίτι  του 29χρονου εντοπίστηκε αυτοσχέδια σακούλα από αλουμινόχαρτο με ένα γραμμάριο κάνναβης. Ο 29χρονος δήλωσε περιστασιακός χρήστης. Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον προμηθευτή τους .

Ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος κατηγορουμένου για την συγκεκριμένη υπόθεση , Ιωάννης Γλύκας, επεσήμανε :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα στοιχεία της δικογραφίας οδηγούν μαθηματικά στην αποδοχή του ισχυρισμών του κατηγορουμένου όταν έρθει η ώρα της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου! Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη την ύπαρξη τοξικομανίας στο πρόσωπο του και με σοβαρές ελπίδες τη θέση του ότι οι πραγματικά δικές του ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάλυπταν προσωπικές ανάγκες και όχι λόγους περαιτέρω διακίνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.