ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάλυμνος: Xειροπέδες σε γυναίκα που διατηρούσε μικρό «μουσείο» στο σπίτι της

Οι αστυνομικοί του νησιού βρήκαν σπίτι της μια αρχαία πήλινη υδρία και τρεις πήλινους αμφορείς

Κάλυμνος: Xειροπέδες σε γυναίκα που διατηρούσε μικρό «μουσείο» στο σπίτι της

Ο διάκοσμος που είχε επιλέξει να κάνει στο σπίτι της στην Κάλυμνο μια Ελληνίδα, το είχε μετατρέψει σε ένα μικρό… αρχαιολογικό μουσείο, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων οι οποίοι αξιολόγησαν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει και έκαναν έρευνα!

Η κάτοικος του νησιού των σφουγγαράδων κατάλαβε τι την περίμενε όταν άνοιξε την πόρτα της κατοικίας της και τους είδε να της δείχνουν το ένταλμα για έρευνα που είχαν εξασφαλίσει. Στο σπίτι ήταν… στολισμένα μια αρχαία πήλινη υδρία ύψους 40 εκατοστών ελλιπής στη μία λαβή, ένας ακέραιος αρχαίος πήλινος αμφορέας της Κω ύψους 75 εκατοστών, ένας συγκολλημένος πήλινος αμφορέας των Υστερορωμαϊκών χρόνων ύψους 50 εκατοστών και ένας επίσης συγκολλημένος πήλινος αμφορέας των Υστερορωμαϊκών χρόνων ύψους 53 εκατοστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων. Τα αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου καθώς προέρχονται πιθανότατα από ναυάγια πλοίων στα ανοιχτά της Καλύμνου, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.