ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 «μαϊμού» προϊόντα στο Ηράκλειο – Τρεις συλλήψεις (φώτο)

Το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475€

Κρήτη: Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 «μαϊμού» προϊόντα στο Ηράκλειο – Τρεις συλλήψεις (φώτο)

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και το 4ο Τμήμα Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε. πραγματοποίησε χθες Τρίτη (9/4) επιχείρηση στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, εντοπίζοντας πάνω από 3.000 «μαϊμού» προϊόντα που διακινούνταν στο νομό Ηρακλείου.

Πρόκειται για υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα τα οποία ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, ηλικίας 34, 65 και 47 ετών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διάθεσης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.041 απομιμητικά προϊόντα ενώ το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475 ευρώ περίπου.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης συνεχίζουν να πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση την 09.04.2024 σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (δύο άντρες και γυναίκα) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες τα ανωτέρω άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 3.041 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών καθώς επίσης και εντυπώματα διαφόρων εταιρειών και μία πρέσα θερμομεταφοράς – σταμποτικό μηχάνημα.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475 ευρώ περίπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.