ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λαμία: Στο εδώλιο 40χρονη μητέρα που συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στις Φυλακές Δομοκού

Προσπαθεί να εισάγει εντός των φυλακών, ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 170 γραμμαρίων

Λαμία: Στο εδώλιο 40χρονη μητέρα που συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στις Φυλακές Δομοκού

Στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Λαμίας, δικάστηκε 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που συνελήφθη εντός του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού να προσπαθεί να εισάγει εντός των φυλακών, ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 170 γραμμαρίων.

Η κατηγορούμενη βρέθηκε με τις ναρκωτικές ουσίες να είναι σε 87 αυτοσχέδια σακουλάκια ραμμένα στη φόδρα ενός μπουφάν που προοριζόταν για τον φυλακισμένο με ισόβια σύντροφό της.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες είχε επιμελώς κρύψει άγνωστος τρίτος συνεργός που της παρέδωσε το σακίδιο με ρούχα για να το μεταφέρει στον 37χρονο, καταδικασμένο σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σύντροφό της κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου της.

Σύμφωνα με τον Ν.4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός καταστήματος κράτησης συνιστά επιβαρυντική περίσταση και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Ο εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή και καταδίκη της κατηγορουμένης με ποινή τα 5 έτη κάθειρξης.

Το δικαστήριο, έκρινε μεν ένοχη την 40χρονη, αναγνωρίζοντας της όμως ελαφρυντικά και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο γνωστός Ποινικολόγος Δημήτρης Κατσάμπουλας, ο οποίος δήλωσε στο LamiaReport: «Η εντολέας μου κατά την απολογία της δήλωσε την άγνοια της αναφορικά με την ύπαρξη των ουσιών, το περιεχόμενο της δικογραφίας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της και δεν αποδεικνύει την ενοχή της, η οποία δεν προέκυψε και κατά την αποδεικτική διαδικασία, για το λόγο αυτό ζητήσαμε την απαλλαγή της λόγω αμφιβολιών.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τιμωρείται ελαφρώς και με αναστολή, όμως το ορθό είναι η απαλλαγή της από κάθε κατηγορία και για το λόγο αυτό οδηγούμαστε στον δεύτερο βαθμό για να επανεξεταστεί η υπόθεσή της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.