ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λέσβος: Ξεκίνησε η δίκη μελών της ΜΚΟ ERCI για κατασκοπεία και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση

Βαρύτατο το κατηγορητήριο

Λέσβος: Ξεκίνησε η δίκη μελών της ΜΚΟ ERCI για κατασκοπεία και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση

Ξεκίνησε σήμερα  η δίκη των 24 μελών της ΜΚΟ ERCI στο Τριμελές Εφετείο της Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2018.

Οι 24 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις βαρύτατες κατηγορίες όπως  κατασκοπεία, πλαστογραφία, λαθραία διακίνηση ανθρώπων, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος & απάτη.

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παρέπεμψε το δικαστήριο σήμερα να δικασθεί η υπόθεση των 24 ενεργοποιούμενων στη Λέσβο μέσω της ΜΚΟ ERCI που κατηγορούντο για σειρά σοβαρών αδικημάτων.

Το δικαστήριο, Τριμελές Πρωτοδικείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο λόγω της δικηγορικής ιδιότητας ενός εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων. Δεδομένου αυτού έπρεπε λόγω ειδικής δωσιδικίας να εκδικασθεί η υπόθεση από ανώτερο δικαστήριο.

Ταυτόχρονα έκρινε ότι ήταν αναρμόδιο για μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όπως αυτό της ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος. Επί των ενστάσεων της υπεράσπισης θα κρίνει το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οπότε αυτό θα συνεδριάσει για να εκδικάσει την υπόθεση.

Οι 24 κατηγορούμενοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες ή υπήκοοι τρίτων χωρών, προσήλθαν σήμερα 10 με τους υπολοίπους να απουσιάζουν είτε επειδή δεν κλητεύθηκαν είτε επειδή δεν ανευρέθηκαν κατά την κλήτευση.

Ας σημειωθεί ότι η κύρια ανάκριση για τα σοβαρά αδικήματα που αφορούν την κατασκοπεία και την εγκληματική οργάνωση δεν έχει περαιωθεί αν και οι πράξεις φέρεται να τελέσθηκαν από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.