Λιμενικό: Αυξημένες οι ροές των παράνομων αλλοδαπών στη χώρα μας – Εντοπίστηκαν 421 μέσα σε 24 ώρες

Σε Λέσβο, Σύμη, Σάμο, Μύκονο, Κύθνο, Ζάκυνθο, Κύμη και Ρόδο οι επιχειρήσεις του Λιμενικού

Λιμενικό: Αυξημένες οι ροές των παράνομων αλλοδαπών στη χώρα μας – Εντοπίστηκαν 421 μέσα σε 24 ώρες

Συνεχείς είναι οι ροές παράνομων αλλοδαπών στη χώρα μας καθώς μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 421 παράνομοι μετανάστες.

Πιο αναλυτικά εντοπίστηκαν:

47 μετανάστες στη Λέσβο (σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού), σήμερα

50 μετανάστες στη Σύμη, σήμερα

58 μετανάστες στη Σάμο (σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού), σήμερα

80 μετανάστες στην Κύθνο, σήμερα

76 μετανάστες στη Ζάκυνθο, χθες

51 μετανάστες στη Μύκονο, χθες

30 μετανάστες στην Κύμη, χθες

12 μετανάστες στη Ρόδο, χθες

17 μετανάστες στη Σάμο, χθες

235 μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα σε Σύμη, Σάμο, Μύκονο, Κύθνο.

47 μετανάστες στη Λέσβο (σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού)

Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια «ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ» ν. Λέσβου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πνευστή ακυβέρνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Στη θέα του ανωτέρω Περιπολικού σκάφους, οι επιβαίνοντες έσχισαν την λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας και μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ», ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή Άκρα Κόρακας – Φέρος Λέσβου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε σε συνεργασία με Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ), ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με δεκαεννέα (19) επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε και μετέφερε αρχικά στο λιμένα Πέτρας ν. Λέσβου και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

50 μετανάστες στη Σύμη

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή δυτικά νήσου Σύμης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή σκάφους της δύναμης Frontex, ακινητοποίησαν την ανωτέρω λέμβο και περισυνέλεξαν με ασφάλεια πενήντα (50) αλλοδαπούς, (23 άνδρες, 4 γυναίκες, 5 αγόρια, 5 κορίτσια), όλους καλά στην υγεία τους, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σύμης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

58 μετανάστες στη Σάμο (σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού)

Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πλησίον του οικισμού «Κοκκάρι», ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τριάντα (30) αλλοδαπών (17 άνδρες, 2 γυναίκες, 10 αγόρια, 1 κορίτσι), όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πλησίον του Ακρωτηρίου Πράσσου, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών (16 άνδρες, 4 γυναίκες, 5 αγόρια, 3 κορίτσια), όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

80 μετανάστες στην Κύθνο

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κύθνου, Τήνου, Μήλου και Κέας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση (α.λ.σ.), με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ¨ΜΥΡΣΙΝΙΑ¨ βορειοδυτικά ν. Κύθνου.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν τρία (03) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα (01) Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

Οι συνολικά ογδόντα (80) αλλοδαποί (66 άνδρες, 06 γυναίκες και 06 παιδιά), μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος σε δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142 στον λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν εκ των ανωτέρω ένας 45χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ένας 44χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 32χρονος υπήκοος Ιράκ, ως διακινητές των υπολοίπων. Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου και κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.


186 μετανάστες περισυνελέγησαν χθες σε Ζάκυνθο, Κύμη, Ρόδο, Σάμο

76 μετανάστες στη Ζάκυνθο

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν 76 μετανάστες που διασώθηκαν 64 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Οι 76 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου. Αργά χθες το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού σώματος και με αυτό μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, για να γίνει η καταγραφή τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ ανάμεσα στους βρίσκονται και γυναίκες καθώς και ασυνόδευτοι ανήλικοι ενώ στην πλειονότητα τους δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν. Παραμένει άγνωστο ακόμα από πού ξεκίνησαν το ταξίδι τους που φαίνεται ότι είχε προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας ενώ παράλληλα το Λιμενικό Σώμα, διερευνά την πιθανή εμπλοκή κάποιων εκ των διασωθέντων με την παράνομη διακίνηση των υπόλοιπων ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, βρέθηκαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας ενώ συνδρομή στα κλινοσκεπάσματα είχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

51 μετανάστες στη Μύκονο

Το Λιμενικό εντόπισε 51 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί σε παραλία της Μυκόνου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι και αφορά σε μετανάστες που αποβιβάστηκαν από θαλαμηγό σκάφος στην παραλία της Αγίας Άννας Καλαφάτη Μυκόνου. Πρόκειται για 42 άνδρες, 8 γυναίκες και 1 ανήλικο παιδί.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, η θαλαμηγός με το όνομα «Aurora» που φέρεται να είχε αποβιβάσει τους μετανάστες στη Μύκονο, εντοπίστηκε με τρεις επιβαίνοντες και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Πάτμου.

Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από το λιμεναρχείο του νησιού, καθώς αναγνωρίστηκαν από τους μετανάστες ως διακινητές τους.

30 μετανάστες στην Κύμη

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κύμης, για ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών, στην περιοχή πλησίον της παραλίας «Μουρτερή» Κοσκίνων ν. Ευβοίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν συνολικά 30 αλλοδαπούς (18 άνδρες, 06 γυναίκες, 06 ανήλικα) στο σύνολό τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατά δήλωσή τους, προήλθαν από ακτές της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετά την αποβίβασή τους, αναχώρησε με πορεία την ανοικτή θάλασσα.

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα που ακολούθησε από τα ανωτέρω στελέχη, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ένας 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων).

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κύμης και παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κύμης.

12 μετανάστες στη Ρόδο

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Σύμης, για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Σύμης.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα το Περιπολικό πλοίο ξεκίνησε την περισυλλογή και διάσωση συνολικά 12 ατόμων (όλοι άνδρες), καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Ρόδου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.17 μετανάστες στη Σάμο

Πρώτες πρωινές ώρες, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πλησίον του Ακρωτηρίου Πράσσου, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή δεκαεπτά (17) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.