ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μύκονος: «Λουκέτο» στο Nammos για τις πολεοδομικές παρανομίες – «Άνοιξε ο δρόμος» για τις κατεδαφίσεις

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις

Μύκονος: «Λουκέτο» στο Nammos για τις πολεοδομικές παρανομίες – «Άνοιξε ο δρόμος» για τις κατεδαφίσεις

Εντολή για την αναστολή άδειας λειτουργίας στο Νammos της Μυκόνου, έχουν δώσει μέχρι σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, η εντολή αφορά τις εταιρείες «NAMMOS VILLAGE PROPERTY MANAGEMENT Α.Ε.», «NAMMOS WORLD ΙΚΕ», «MYCRE INVESTMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «ΝΑΜΜΟS RESTAURANT BY THE SEA A.Ε.» στην περιοχή «Ψαρρού» της Μυκόνου, κατ΄εφαρμογή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 271Α του ν. 5037/2023, για αυθαίρετες κατασκευές, αμελλητί.

Η εντολή απευθύνεται προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ.Τσορμπατζόγλου.

Η αναστολή άδειας λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών, είτε εκκινήσουν – γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.

Από τη στιγμή που απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Nammos, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) τα οποία αποτύπωσαν στην αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Το επόμενο βήμα θα γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Επειτα από ασυνήθιστα μακρά καθυστέρηση (δύο εβδομάδων, όταν συνήθως τα δικαστήρια αποφαίνονται γι’ αυτές τις υποθέσεις εντός 2-3 ημερών, ενδεικτικό της δυσκολίας της υπόθεσης), το Εφετείο Αθηνών απέρριψε, το μεσημέρι της Πέμπτης, την αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Επιπλέον, επτά άτομα – 5 εργάτες, ο υπεύθυνος καταστήματος και ο υπεύθυνος αρχιτεκτονικού γραφείου – συνελήφθησαν, σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή εργασιών, στο Νάμμος, στη Μύκονο, κατόπιν εγγράφου που απέστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας προς την αρμόδια εισαγγελία. Οι συλλήψεις έγιναν μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τις πολεοδομικές παρανομίες στο νησί και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου.

Οι παραβάσεις αφορούν παράνομες οικοδομικές εργασίες οι οποίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, στη συνέχεια αυτή εξέδωσε εντολή προς την ΥΔΟΜ Σύρου για τη διενέργεια των ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων στο χώρο, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, από τις 3/4 έως τις 6/4 και από τις 10 /4 έως και σήμερα, 12/4, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του ΥΠΕΝ και της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη τη Μύκονο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 αυτοψίες που προέκυψαν μέσα από καταγγελίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.