Αντίο Γιώργο. Κράτησες τους δαίμονες και μας έδωσες μόνο χαρές...

Ν.Πλακιάς: «Εσείς θα πάτε να δείτε τα παιδιά σας, εμείς θα γυρίζουμε σε άδεια δωμάτια»

«Βρήκαμε τα παιδιά μας 12 χιλιόμετρα μακριά. Δεν είναι αρκετό αυτό να δικάσω;»

Ν.Πλακιάς: «Εσείς θα πάτε να δείτε τα παιδιά σας, εμείς θα γυρίζουμε σε άδεια δωμάτια»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Με έντονη συγκίνηση και οργή κατέθεσε ο Νίκος Πλακιάς στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών, περιγράφοντας τις ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων αλλά και τον Γολγοθά που ακολούθησε για τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο πατέρας της Χρύσας και της Θώμης μίλησε για τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι στα τρένα. «Είμαστε οικογένεια που χάσαμε τρία παιδιά», ανέφερε, περιγράφοντας πώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτροχιασμό, πριν γίνει γνωστό ότι είχε σημειωθεί σύγκρουση.

«Βλέπω πως κάτι έχει γίνει με τα τρένα, έχω παγώσει. Στην αρχή ακούσαμε για εκτροχιασμό. Ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε για σύγκρουση», είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε την άφιξή του στον Ευαγγελισμό: «1.15 φτάνω στον Ευαγγελισμό. Ασθενοφόρα, πανικός, αντίκρισα σκηνές πολέμου».

Η επιβεβαίωση του θανάτου των κοριτσιών ήρθε την Παρασκευή το απόγευμα. «Παρασκευή απόγευμα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των κοριτσιών. Μετά την κηδεία ήταν μια άλλη ζωή», ανέφερε.

«Το σωστό είναι να βρίσκονταν τα παιδιά εδώ»

Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε και στους επιζώντες της σύγκρουσης, υποστηρίζοντας πως εκείνοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο δικαστήριο για να περιγράψουν όσα έζησαν.

«Το σωστό είναι να βρίσκονταν τα παιδιά εδώ να σας περιγράψουν τι βιώσανε. Να σας πούνε την αλήθεια. Όχι εγώ», τόνισε.

Παράλληλα, αποτύπωσε τη δική του θέση για όσα, κατά την άποψή του, οδήγησαν στην τραγωδία, συνοψίζοντάς τα στις λέξεις: «Ανικανότητα, αμέλεια, διαφθορά, σύγκρουση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην απόσταση στην οποία εντοπίστηκαν τα παιδιά του μετά τη σύγκρουση.

«Βρήκαμε τα παιδιά μας 12 χιλιόμετρα μακριά. Δεν είναι αρκετό αυτό να δικάσω;», είπε, ενώ σχολίασε και όσα είχαν ακουστεί γύρω από την υπόθεση: «Ακούγαμε για χαμένο βαγόνι μέχρι και για… εξωγήινους».

Οι αναφορές του για την πυρκαγιά και τα αίτια που έχουν τεθεί στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας εντάσσονται στη συνολικότερη διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας.

«Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ»

Η πιο φορτισμένη στιγμή της κατάθεσης ήρθε όταν ο Νίκος Πλακιάς μίλησε για τη ζωή των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους.

«Αν κάποιος από όλους εδώ τους κατηγορούμενους είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν θα ήμουν εδώ», είπε.

Και απευθυνόμενος στους παριστάμενους στο δικαστήριο, πρόσθεσε: «Εσείς όταν φύγετε από εδώ, θα πάτε και θα δείτε τα παιδιά σας. Εμείς θα γυρίζουμε πάλι σπίτι και τα δωμάτια θα είναι άδεια. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ».

Ο ίδιος εξέφρασε την οργή του και για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας, λέγοντας: «Τρεισήμισι χρόνια δεν είναι κανείς στη φυλακή. Είναι όλοι οι κατηγορούμενοι στα σπίτια τους. Είναι ντροπή για ένα κράτος που θέλει να λέγεται κράτος δικαίου να μην είναι κανείς στη φυλακή».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.