Νέα απάτη στο Βόλο: 23χρονος έκανε αγορές 10.000 ευρώ με τον τραπεζικό λογαριασμό δικηγόρου

Πώς έγινε η υπεξαίρεση των χρημάτων

Νέα απάτη στο Βόλο: 23χρονος έκανε αγορές 10.000 ευρώ με τον τραπεζικό λογαριασμό δικηγόρου

Αγορές αξίας άνω των 10.000 ευρώ, με τραπεζικές κάρτες δικηγόρου από τον Βόλο, έκανε ένας 23χρονος, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς κωδικούς, μέσω dark web.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gegonota.news, ο 23χρονος με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη, αρχικά επιχείρησε να υπεξαιρέσει τους λογαριασμούς του δικηγόρου, κάνοντας ανάληψη χρημάτων και όταν δεν τα κατάφερε, προχώρησε σε 21 αγορές διαφόρων ειδών, μεταξύ των οποίων και ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας iphone.

Χθες, Δευτέρα (20/3), καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Πώς έγινε η υπεξαίρεση των χρημάτων του δικηγόρου στον Βόλο

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αναπηρία λόγω αυτισμού σε ποσοστό 65%, παραδέχθηκε χθες στο δικαστήριο την παράνομη πράξη του. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, μπήκε στο dark web μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του σπιτιού του και απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες του δικηγόρου. Έκανε 4 συνεχείς προσπάθειες να «τραβήξει» μετρητά, με αναλήψεις ύψους 1000 και 1500 ευρώ και όταν απέτυχε το εγχείρημα, επιδόθηκε σε ηλεκτρονικές αγορές.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάτη τελέστηκε από 31 Αυγούστου 2020 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2021 και το συνολικό ύψος της ζημίας για τον Βολιώτη δικηγόρο ανέρχεται σε 10.250 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.