Νοσοκομείο Χανίων: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό επειδή ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον διοικητή του νοσοκομείου

Νοσοκομείο Χανίων: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό επειδή ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Χανίων. Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 18χρονου Χανιώτη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 18χρονος έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων, μετά το τροχαίο στο Δαράτσο και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία. Η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η χειρούργος επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου (που είναι και επιμελητής) ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, με τον 18χρονο να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν.

Αρνητικός ο ακτινολόγος να κάνει την αξονική!

Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για εκείνη που «τόλμησε» (ούσα άπειρη ακόμα) να «ενοχλήσει» τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην καταγγελία, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να της επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, «πυροσβεστικά».

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα και, κατά συνέπεια, οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο.

Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου – Διετάχθη ΕΔΕ

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας, εμφανίστηκε ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε με «εμπιστευτικό πρωτόκολλο».

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Εν προκειμένω, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη γιατρό με την οποία επικοινώνησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.