ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Γιώργος Τσούκαλης έσωσε 8 αρχαιότητες

Έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 16.618 αρχαιοτήτων που έχουν παραδοθεί με δική του πρωτοβουλία και ύστερα από δικές του ενέργειες στο ελληνικό κράτος

Ο Γιώργος Τσούκαλης έσωσε 8 αρχαιότητες

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και μόνιμος διώκτης της αρχαιοκαπηλίας Γιώργος Τσούκαλης δέχτηκε προ ημερών τηλεφώνημα από κάτοικο του Ηρακλείου Κρήτης ο οποίος του ζήτησε τη συνδρομή του για να παραδώσει οκτώ αρχαιότητες στην ΕΛΑΣ.

Ο σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art ενημέρωσε με τη σειρά του αρχικά το τμήμα Πολιτιστικής κληρονομιάς και στη συνέχεια μετέβη με κλιμάκιο της ανωτέρω υπηρεσίας στην Κρήτη.

Στην περιοχή Γούρνες Πεδιάδος του δήμου Χερσονήσου παρέλαβε τις πολύτιμες αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων ήταν μια μαρμάρινη κεφαλή και ένα ακέραιο ειδώλιο Κυκλαδικού τύπου, τμήμα χάλκινου ξίφους, και μια βυζαντινή πόρπη. Όλα τα ευρήματα παραδόθηκαν στην Εφορία αρχαιοτήτων.

Ο Γιώργος Τσούκαλης εξήρε την αξιέπαινη πράξη του άγνωστου Ηρακλειώτη ο οποίος χωρίς να μπει σε περαιτέρω πειρασμούς παρέδωσε τις αξιόλογες αρχαιότητες.

«Είναι πολύ σημαντικό πως ο αγώνας μας κατά της Αρχαιοκαπηλίας αποδίδει με αποτέλεσμα να βλέπουμε ανθρώπους που αντί να ψάξουν για αγοραστές παραδίδουν αυτά τα ευρήματα. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, με την πράξη του αυτή έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 16.618 αρχαιοτήτων που έχουν παραδοθεί με δική του πρωτοβουλία και ύστερα από δικές του ενέργειες στο ελληνικό κράτος.

Οι αρχαιότητες που κατασχέθηκαν:

  1. Μια μαρμάρινη ανδρική κεφαλή Ρωμαϊκής περιόδου.
  2. Τμήμα πήλινου ειδωλίου σε μήτρα Ρωμαϊκής περιόδου
  3. Ακέραιο ειδώλιο Κυκλαδικού τύπου γυναικεία μορφή τρίτης ιλιετιας Π.Χ.
  4. Βυζαντινή πόρπη απο κράμα χαλκού 7ου αιώνα μ.Χ.
  5. Απόληξη χάλκινου ξίφους Μινωικής περιόδου.
  6. Οστεινοωεργαλείο με τέσσερις οπές.
  7. Τμήμα στλεγγιδας κλασικής η Ρωμαϊκής περιόδου.
  8. Πήλινο γυναικείο ειδώλιο αναθηματικό κλασικής η Ρωμαϊκής περιόδου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.