ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο οπαδός που καταδικάστηκε επειδή πέταξε κουτάκι μπύρας στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός λέει ότι είναι «καλύτερα στη φυλακή»

Ο 30χρονος υποστήριξε ότι ζει έναν «Γολγοθά» μετά την πρωτόδικη απόφαση

Ο οπαδός που καταδικάστηκε επειδή πέταξε κουτάκι μπύρας στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός λέει ότι είναι «καλύτερα στη φυλακή»

Στις 28 Ιανουαρίου του 2022 ένας οπαδός που παρακολουθούσε τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός διέκοψε για τρία λεπτά την αγωνιστική δράση, καθώς  αποφάσισε να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο ένα μισογεμάτο κουτάκι μπύρας και ένα άδειο πλαστικό ποτήρι, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος παίκτης ή παράγοντας ομάδας.

Ο άντρας συνελήφθη και κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, αλλά και περιοριστικούς όρους που προβλέπονται για αδικήματα αθλητικής βίας.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το περιστατικό και την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, ο κατηγορούμενος έκατσε ξανά στο «σκαμνί» του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, αυτή τη φορά για να διεκδικήσει στο εφετείο μία «φυσιολογική ζωή», όπως τόνισε με τρεμάμενη φωνή, εξηγώντας πως οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν για την παράνομη πράξη του, τον έχουν οδηγήσει στα όρια της ανέχειας.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο τόνισε πως με τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα, έχει στερηθεί κάθε δικαίωμα στην εργασία αλλά και σε μία φυσιολογική καθημερινότητα που να του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι υποχρεούται κάθε φορά που αγωνίζεται η ομάδα του «δικεφάλου», σχεδόν σε όλα τα αθλήματα, να δίνει το «παρών» και να περνάει σχεδόν δέκα ώρες καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Ζητάω συγγνώμη ξανά για το λάθος μου», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στην απολογία του, πριν ξεσπάσει και ζητήσει από την έδρα να του επιτρέψει να ζήσει ως ένας ανεξάρτητος άνθρωπος, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσει κάποιους μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. «Εκείνη την ημέρα βρισκόμουν στο γήπεδο και ήμουν πιωμένος, γι’ αυτό πέταξα το άδειο ποτήρι. Όμως δεν ήταν κάτι τραγικό, δεν ήθελα να χτυπήσω ή να τραυματίσω κάποιον άνθρωπο. Το κουτάκι της μπύρας ήταν άδειο.

Ζητάω ξανά συγγνώμη, αλλά με τον περιοριστικό όρο που ισχύει για δύο χρόνια είναι σα να μου λέτε να δώσω τέλος στη ζωή μου. Ο νόμος μου λέει να κλέψω ή να κρεμαστώ, δεν μου δίνει άλλη επιλογή», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος εξήγησε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, πως μετά την καταδικαστική απόφαση και τους περιοριστικούς όρους, ανεβαίνει έναν «Γολγοθά» και θα προτιμούσε να είχε μπει στη φυλακή έτσι ώστε να τιμωρηθεί για το λάθος του.

«Είμαι ένας άνθρωπος 30 ετών και υγιής, αλλά δεν μπορώ να δουλέψω αφού σχεδόν καθημερινά είμαι αναγκασμένος να πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα. Βάλτε με ένα εξάμηνο στην φυλακή να τελειώνει αυτή η κατάσταση. Είναι αδιανόητο να πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα σε κάθε αγώνα και να μένω εκεί για σχεδόν δέκα ώρες. Αυτό συμβαίνει τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Δεν μπορώ ούτε να εργαστώ, όσες φορές προσπάθησα με έδιωχναν μετά από δύο ημέρες. Πρέπει να κάνω κακό στον εαυτό μου για να πείτε φτάνει; Δεν αντέχω να ζω άλλο έτσι, δεν γίνεται», τόνισε στην απολογία του, ζητώντας από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια στους περιοριστικούς όρους.

«Δεν είμαι καν οπαδός του ΠΑΟΚ, απλώς μου αρέσει ο αθλητισμός και βρέθηκα στο γήπεδο εκείνη την ημέρα. Έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο παλαιότερα. Παραδέχομαι πως έκανα λάθος, έτυχε μία φορά να πιώ αλκοόλ και να πάω στο γήπεδο. Ήταν σίγουρα λάθος η πράξη μου», υπογράμμισε.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να του επιβληθεί η πρωτόδικη ποινή, ωστόσο άλλαξε τον περιοριστικό όρο και του επέβαλε την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μόνο για τους αγώνες βόλεϊ του ΠΑΟΚ και όχι για το σύνολο των αθλημάτων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. «Το δικαστήριο σας δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μη σας ξανά δούμε σε κανένα αυτόφωρο και μη πετάξετε αυτήν την ευκαιρία», είπε η εισαγγελέας της έδρας προς τον 30χρονο, αφού πρώτα του εξήγησε ότι το δικαστήριο είναι αναγκασμένο να τηρεί τους νόμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.