ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για να μη σας «ανοίξουν» το σπίτι όσο λείπετε για διακοπές

Συμβουλές από την εκπρόσωπο της Αστυνομίας για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν όσοι φεύγουν για διακοπές

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για να μη σας «ανοίξουν» το σπίτι όσο λείπετε για διακοπές

Η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου «κορυφώνεται» και ένα από τα ισχυρότερα άγχη όσων αφήνουν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα το σπίτι τους είναι η πιθανότητα διάρρηξης.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου έδωσε συμβουλές αποφυγής διαρρηκτών την περίοδο των διακοπών.

Όπως είπε «το αρχικό είναι να ενεργοποιήσουμε το σύστημα συναγερμού, εφόσον υπάρχει στην οικία μας. Θα ήταν καλό να υπάρχουν κλειδαριές ασφαλείας, καθώς ένας επίδοξος διαρρήκτης προφανώς θα επιλέξει να διαρρήξει μια οικία που δεν έχει όλα τα μέτρα ασφάλειας και θα είναι πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτό το σπίτι».

Προσθέτει: «Δεν ενημερώνουμε παρά μόνο πολύ φιλικά οικεία μας πρόσωπα για την απουσία μας, είτε για μικρό είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν να ελέγχουν και την οικία μας όσο εμείς λείπουμε από το σπίτι. Δεν κοινοποιούμε την απουσία μας στα social media, καθώς ενημερώνουμε τους πιθανούς διαρρήκτες ότι λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αναφορικά με την κατάσταση που αφήνουν στο σπίτι, σημείωσε «αποφεύγουμε να αφήνουμε χρήματα για πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας και αν αυτά τελικά υπάρχουν δεν ενημερώνουμε κανέναν για την ύπαρξή τους. Όσοι μείνουν πίσω, εάν δουν κάτι ύποπτο σε κάποια διπλανή οικία, δεν πρέπει να διστάσουν να καλέσουν την Ελληνική Αστυνομία». Επίσης λέει πως βοηθά και ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη καθώς δεν προτείνεται η λύση του 24ωρου φωτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εφιστά την προσοχή και στις επιχειρήσεις. «Τα σημειώματα που αφήνουν έξω από τις πόρτες τους, για το πόσο χρονικό διάστημα θα απουσιάζουν, είναι πολύ μεγάλο λάθος και είναι σαν να καλούν τους διαρρήκτες στην επιχείρησή τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.