Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ

Αναζητείται ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση εγγράφων με την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα» στην εφημερίδα «Μπάμ», την περασμένη Κυριακή.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μάλιστα αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας, Πέτρος Κουσουλός, για να συλληφθεί αλλά δεν βρέθηκε. Να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά στο γεγονός ότι τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα».

Το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘άκουγε’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας, επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Παράλληλα η εφημερίδα σημείωνε πως «από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.