Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο – «Επιστρατεύονται» 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο – «Επιστρατεύονται» 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Πέντε χιλιάδες εξακόσιοι ογδόντα δυο (5.682) αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες θα βρίσκονται επι ποδός, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. , για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά του 2021, που ήταν και η πρώτη χρόνια χωρίς lockdown. Τότε είχαν «επιστρατευτεί» περίπου 5.950 αστυνομικοί. Ήδη πραγματοποιούνται οι τελευταίες συσκέψεις με τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας .

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους κατά τη διάρκεια προσυγκεντρώσεων οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο. Βαρύτητα δίνεται και σε κτίρια που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται το δίκτυο πληροφοριών της Αστυνομίας, έτσι ώστε οι δυνάμεις να διατεθούν ανάλογα με τον κόσμο και την επικινδυνότητα της κάθε συγκέντρωσης.

Ομάδα ΔΡΑΣΗ, Υ.ΜΕ.Τ, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου, ενώ και φέτος οι τα ΜΑΤ, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κάμερες με το ειδικό κοντάρι, προκειμένου να καταγράφεται η επιχείρηση τους.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπαίνουν -όπως κάθε χρόνο- σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.