ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες ανατριχιαστικές δηλώσεις από τον Σύρο «δράκο»: «Έχω ορμές και θέλω να πάω με γυναίκα»

Τίθεται ερώτημα αν το ελληνικό κράτος έχει έστω κάποια γνώση για το ποινικό παρελθόν όσων αλλοδαπών εισέρχονται παράνομα στην χώρα

Νέες ανατριχιαστικές δηλώσεις από τον Σύρο «δράκο»: «Έχω ορμές και θέλω να πάω με γυναίκα»

Ο 23χρονος Σύρος «δράκος», που συνελήφθη έπειτα από τις τουλάχιστον 6 σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 5 γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού, συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις του την ελληνική κοινωνία, γνωρίζοντας προφανώς, πως έχει να αντιμετωπίσει έναν ποινικό κώδικα εντελώς για… γέλια που θα του επιτρέψει σχετικά σύντομα να είναι ξανά ελεύθερος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να δήλωσε: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα».

Στην ουσία προαναγγέλλει για ακόμα μία φορά πως όταν βγει έξω από την φυλακή (πράγμα πολύ εύκολο στη Ελλάδα) θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια.

Να επιτίθεται σεξουαλικά σε όποια γυναίκα θεωρεί ανυπεράσπιστη.

Τίθεται και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα ως προς το αν γνωρίζουν οι αρχές για τον κάθε αλλοδαπό που εισέρχεται παράνομα στη Ελλάδα ποιο είναι το παρελθόν του στη χώρα προέλευσης του.

Για παράδειγμα, στη περίπτωση του Σύρου, ποιος εγγυάται πως στον συριακό εμφύλιο δεν ήταν τζιχαντιστής και δεν πολεμούσε στο πλευρό της Αλ Κάιντα ή του ΙSIS.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να το βεβαιώσει αυτό; Γιατί η συμπεριφορά του δείχνει πως αυτά που έκανε στα Εξάρχεια και στην Γλυφάδα τα έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν.

Εδώ η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του και δεν ήξερε καν που ήταν τόσους μήνες μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Γρεβενών.

Πως να πιστέψει κανείς ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει το παρελθόν αυτού του ανθρώπου;

Σημειώνεται ότι χθες είχε πει και άλλα εξίσου αν όχι περισσότερο ανατριχιαστικά: «Όταν βγω από τη φυλακή, πάλι θα ψάξω να πάω με γυναίκα».

Ίσως, είναι η ώρα για την ελληνική κοινωνία να καταλάβει πως οι παράνομοι αλλοδαποί που έρχονται στην χώρα προέρχονται από χώρες με εντελώς διαφορετική κοσμοαντίληψη από την δική μας.

Για τους αστυνομικούς, θεωρείται ότι ίσως δεν πρόκειται για τα μοναδικά θύματά του, και πως αν δοθεί η φωτογραφία του στη δημοσιότητα -κάτι για το οποίο απαιτείται εισαγγελική διάταξη- ίσως υπάρξουν και νέες καταγγελίες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διοικητική διερεύνηση σχετικά με την μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο, μετά την αποφυλάκισή του, τον Αύγουστο του 2023.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνεται ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Πρόκειται για το Τμήμα όπου έπρεπε να δίνει το παρών ο 23χρονος, τρεις φορές το μήνα, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ από την αποφυλάκισή του και μετά.

Ο «δράκος» βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα»

Παράλληλα, προέκυψε πως από τις 2 Απριλίου του 2021, βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας, καθώς την 1η Απριλίου του 2023, έληξε η άδεια παραμονής του, χωρίς ποτέ να ανανεωθεί.

Όσον αφορά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ο δεύτερος αφορούσε την υποχρεωτική του διαμονή στη δομή της Μαλακάσας.

Ούτε και αυτόν τον όρο όμως τήρησε, αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στην εν λόγω δομή.

Την Παρασκευή στον ανακριτή ο «δράκος»

Ο συλληφθείς, μετά την προθεσμία που έλαβε χθες Τετάρτη, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 22ης ανακρίτριας στις 11 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.