Ρ.Πισπιρίγκου: Την Δευτέρα (4/7) επιδιώκει να καταθέσει – Ψάχνει στην δικογραφία επιχειρήματα για να την ανατρέψει

Μιλάει ακόμα στους δικηγόρους για τον Μ.Δασκαλάκη

Ρ.Πισπιρίγκου: Την Δευτέρα (4/7) επιδιώκει να καταθέσει – Ψάχνει στην δικογραφία επιχειρήματα για να την ανατρέψει

Ο στόχος της κατηγορούμενης είναι μετά την προθεσμία που ζήτησε το μεσημέρι, να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου με υπόμνημα. Θεωρείται δεδομένη, όμως, και η δια ζώσης συμπληρωματική κατάθεση.

Με ένα μεγάλο φάκελο στα χέρια, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πλησιάζουν την είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού, για να παραδώσουν στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την κλήση για ανωμοτί κατάθεση, την οποία θα δώσει ως μοναδική – προς το παρόν – ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Λίγο αργότερα, μακριά από τις κάμερες, το ζευγάρι των αστυνομικών μπαίνει στα ενδότερα και παραδίδει τον φάκελο στη μητέρα των παιδιών που δολοφονήθηκαν, μέσα στο κελί της. Οι εξελίξεις της ημέρας μόλις έχουν ξεκινήσει.

Οι κινήσεις, οι σκέψεις και οι προθέσεις της 33χρονης, που από την Τετάρτη θεωρείται ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, το μεγάλο παράπονο που εκφράζει για τον Μάνο Δασκαλάκη, μαζί με τις νέες μαρτυρίες γιατρών, οι οποίοι έζησαν ορισμένα από τα δραματικά γεγονότα της τελευταίας τριετίας, δίνουν τροφή για νέες συζητήσεις. Τα πάντα μέρα με τη μέρα, ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότερο.

Πότε και πώς θα απολογηθεί

Στόχος της 33χρονης είναι μετά την προθεσμία που ζήτησε το μεσημέρι, να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με υπόμνημα.

Το πιθανότερο, όμως, είναι σε τέσσερις ημέρες από σήμερα, δηλαδή στις 4 Ιουλίου, να καταθέσει ενώπιον αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών, είτε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, είτε στη ΓΑΔΑ, που είχε οδηγηθεί και στις 30 του περασμένου Μαρτίου, όταν συνελήφθη μετά τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

«Πότε οργισμένη, πότε φοβισμένη»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης, Όθωνα Παπαδόπουλο, η ψυχολογική της διάθεση έχει μεταπτώσεις το τελευταίο 24ωρο.

Άλλοτε οργισμένη για την «αδικία» – όπως υποστηρίζει – που βιώνει και άλλοτε φοβισμένη, αφού πιστεύει ότι θα της ασκηθούν νέες διώξεις. Μένει σταθερή στην πάγια γραμμή της, ωστόσο, να αρνείται κάθε ανάμειξη στα δύο εγκλήματα, επιμένει πως όσο οι τρεις κόρες της ζούσαν, έκανε τα πάντα για το καλό τους και ότι είναι θύμα μιας σκευωρίας που στήθηκε, για να κλείσει η υπόθεση της Πάτρας.

Η 33χρονη μπορεί να έχει σταματήσει τις δηλώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις για τον Μάνο Δασκαλάκη, όμως στους δικηγόρους της, φαίνεται πως μιλάει ακόμα για εκείνον. Τα λόγια του κ. Παπαδόπουλου είναι ενδεικτικά:

«Η κουβέντα που λέει είναι ότι με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγός μου, που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά. Θεωρούσε ότι θα έπρεπε να της προσφέρεται από αυτόν η ηθική στήριξη».

Η ογκώδης δικογραφία

Το μεσημέρι, μετά από αυτές τις εικόνες στις φυλακές Κορυδαλλού, με έναν άντρα και μία γυναίκα αστυνομικό να δίνουν στα χέρια της κατηγορούμενης το φάκελο με την κλήση της, ξεκίνησε η φωτοτύπηση αντιγράφων της δικογραφίας, που οι δύο δικηγόροι της 33χρονης θα μελετήσουν, μαζί με την πελάτισσά τους.

Μέσα σε αυτήν, υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση για τους ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και πάνω από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και συγγενών της 33χρονης, που έζησαν αυτό που έμοιαζε με μια τρομακτική «σκυταλοδρομία» θανάτων την τελευταία τριετία, πάντα μετά από «περίεργες» συμπτώσεις.

Ένας από εκείνους που κλήθηκαν για κατάθεση και, μάλιστα, από τους πρώτους, ήταν ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στην Πάτρα. Εκείνος που επανέφερε στη ζωή το τότε 8χρονο κορίτσι, την μικρή Τζωρτζίνα, μετά από προσπάθεια 55 λεπτών.

Ο αναισθησιολόγος θυμάται ακόμα τις προσπάθειες που κατέβαλε και τις αντιδράσεις της 33χρονης μητέρας, που σήμερα κατηγορείται για τη δολοφονία της. Με τον ίδιο – όπως λέει – να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Αρχές.

Η Τζωρτζίνα βρέθηκε τότε να χαροπαλεύει, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 7 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να ζητήσει διαζύγιο και, μία μέρα μετά, έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο. Την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021, το παιδί έπαθε ανεξήγητα ανακοπή.

Τι θα υποστηρίξει η 33χρονη

«Θα πάρουμε προθεσμία, έπειτα αντίγραφα και μετά θα καταθέσουμε έγγραφες εξηγήσεις. Μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών – που θα κρίνει εν προκειμένω – να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και δια ζώσης, θα πει κάποια πράγματα», δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Σε αυτά που αναμένεται να πει, δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Πέρα όμως από την άρνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφορικά με τις δολοφονίες των παιδιών της, η 33χρονη προσπαθεί να εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στη δικογραφία, στα οποία θα σταθεί και θα επιμείνει για να αμφισβητήσει τα πάντα.

Μετά την κατάθεσή της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους δύο εισαγγελείς, που θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων. Με την υπόθεση να περνάει, στη συνέχεια, στο στάδιο της ανάκρισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 33χρονη κατηγορούμενη έχει πλέον στα χέρια της την κλήση για απολογία και οι δικηγόροι της θα έχουν, μέχρι το τέλος της ημέρας, το σύνολο της «καυτής» δικογραφίας, προκειμένου να μελ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.