Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ροδόπη: Δείτε εικόνες από το κρησφύγετο του Τούρκου που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Ροδόπη: Δείτε εικόνες από το κρησφύγετο του Τούρκου που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ

Στη δημοσιότητα ήρθαν εικόνες από το ορεινό χωριό Άνω Βυρσίνη της Ροδόπης και την καλύβα που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο 49χρονος Τούρκος που συνελήφθη για το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τόσο τον 49χρονο που φέρεται να βρισκόταν στη θέση του οδηγού και πυροβόλησε όσο και τους δύο συμπατριώτες του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα (τύπου τζιπ), με οδηγό τον πρώτο.

Δείτε εικόνες: Ροδόπη: Βίντεο από το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ-1 Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Τούρκος μαφιόζος: Tον παρακολουθούσαν με drone – Κρυβόταν σε καλύβα σε ορεινή περιοχή Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Τούρκος μαφιόζος: Tον παρακολουθούσαν με drone – Κρυβόταν σε καλύβα σε ορεινή περιοχή Ροδόπη: Βίντεο από το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ-2

Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλαδος με τα ΕΚΑΜ. Πρόκειται για έναν 49χρονο, οδηγό του τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Είναι το άτομο το οποίο πυροβόλησε στη Θέρμη.

Ο συλληφθείς, μέλος της σκληρής συμμορίας των «Daltons», είπε στους αστυνομικούς ότι εγκατέλειψαν το όχημα μετά τους πυροβολισμούς στην περιοχή της Ασπροβάλτας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Υπέδειξε το σημείο που είχαν αφήσει το τζιπ, στην περιοχή Λαγκαδίκια, όπου και εντοπίστηκε μερικές ώρες αργότερα.

Η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι σκόπευε να περάσει τα σύνορα προς τη Βουλγαρία, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και κρυβόταν στην καλύβα μέχρι να «χαλαρώσουν» τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ, η οποία είχε επιστρατεύσει και drone στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι οι δράστες είχαν κατευθυνθεί με το όχημα προς την περιοχή της Θράκης.

Μέσω πληροφοριών και μαρτυριών στόχευσε στην περιοχή της Κομοτηνής, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε 3-4 χωριά στην περιοχή όπου τελικά συνελήφθη, αφού είχε εντοπιστεί από μυστικούς αστυνομικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.