ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάμος: 2.454 μουσουλμάνοι αλλοδαποί αναμένουν την αναχώρησή τους για την Αθήνα

Κατά εκατοντάδες έρχονται στη χώρα οι αλλοδαποί

Σάμος: 2.454 μουσουλμάνοι αλλοδαποί αναμένουν την αναχώρησή τους για την Αθήνα

Η νέα σούπερ-δομή της Σάμου δυστυχώς γέμισε. Όπως αναφέρεται η νέα σουπερ-δομή στην Σάμο έχει πλέον γεμίσει ασφυκτικά, αφού με δυνατότητα φιλοξενίας 2.040 ατόμων πλέον έφθασε να φιλοξενεί 2.454 άτομα, τα οποία αναμένουν την αναχώρησή τους για Αθήνα σύμφωνα με την τελευταία αποτύπωση της εθνικής εικόνας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις σε μία ημέρα, αποβιβάστηκαν στις ακτές του νησιού χωρίς την ανάγκη συνοδείας από το λιμενικό 195 μουσουλμάνοι αλλοδαποί θυμίζοντας εποχές περασμένων ετών.

Καλύτερη αλλά όχι λιγότερο ανησυχητική είναι η εικόνα στη Χίο που πλέον ξεπέρασε το 50% της δυνατότητας φιλοξενίας της. Έτσι με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.014 άτομα έφθασε να φιλοξενεί 657 μουσουλμάνους από διάφορες χώρες της κεντρικής Ασίας.

Αντίστοιχα στη Λέσβο, στο Καρά Τεπέ, όλα βαίνουν καλώς.

Εκεί διαμένουν 3.611 αλλοδαποί μουσουλμάνοι  αλλά με δυνατότητα χωρητικότητας τα 8.000 άτομα και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για να συμπληρωθεί η δυνατότητα των 8.000 ατόμων.

Συνολικά στα νησιά αυτή την περίοδο διαμένουν αναμένοντας την αναχώρησή τους για Αθήνα 9.750 άτομα.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 7/9 εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια μέσα σε 24 ώρες και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα 504 άτομα ενώ μετακινήθηκαν προς την περίφημη ενδοχώρα 146 και συγκεκριμένα 138 από τη Λέσβο, 2 από τη Λέρο και 6 από την Κω. Καταβάλλονται  προσπάθειες για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.