ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Εύβοια: Πάνω από 20 τα «κίτρινα» σπίτια – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή μια ημέρα μετά συνεχίζεται

Σεισμός στην Εύβοια: Πάνω από 20 τα «κίτρινα» σπίτια – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που έγινε την Τετάρτη (28/12) στην κεντρική Εύβοια.

Από το πρωί της Πέμπτης (29/12) συνεργεία μηχανικών του υπουργείου Υποδομών μαζί με μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας Στερεάς, αλλά και μηχανικούς που διέθεσε το ΤΕΕ έχουν μέχρι στιγμής κάνει 81 αυτοψίες σε σπίτια στα Ψαχνά και στη γύρω περιοχή, όσο και στη Χαλκίδα.

Στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έγιναν 73 αυτοψίες. Από αυτές 24 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα 49 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα και είναι κατοικήσιμα.

Από τα 24 σπίτια στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα τα 21 είναι κατοικίες και τα υπόλοιπα 3 είναι βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Σε ό,τι αφορά τη Χαλκίδα έχουν γίνει 8 αυτοψίες από τις οποίες μόνο μία οικοδομή χαρακτηρίστηκε με κίτρινο χρώμα όλες οι υπόλοιπες 7 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους υπάρχουν μικροφθορές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ ζημιές μικρής κλίμακας έχουν γίνει και στο κοινοτικό κατάστημα στην Τριάδα.

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή, μία ημέρα μετά τη σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, συνεχίζεται.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς όπως έχουν δηλώσει και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την Τετάρτη, «το ρήγμα είναι γνωστό» χωρίς όμως να γνωρίζουν τις διαστάσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύνολο των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας τόσο της Περιφέρειας Στερεάς όσο και των Δήμων, η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεχίζουν περιπολίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.