Σήμερα η δίκη του προφυλακισμένου ντράμερ των Πυξ Λαξ για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού

Είχε καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση

Σήμερα η δίκη του προφυλακισμένου ντράμερ των Πυξ Λαξ για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (κακούργημα), αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 69χρονος ντράμερ Γ. Γιαννόπουλος. Για την υπόθεση αυτή, σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σήμερα, ωστόσο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, θα οδηγηθεί στο Εφετείο από τις φυλακές, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε κριθεί προφυλακιστέος για άλλη παρεμφερή υπόθεση.

Ειδικότερα, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια, τον περασμένο Μάιο, ο 69χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν σε άλλες, νέες, καταγγελίες σε βάρος του για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών. Οι κατηγορίες αυτές είναι: Γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα νέα αυτά αδικήματα που απαγγέλθηκαν στον μουσικό και για τα οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αφορούν σε τέσσερις κοπέλες, στις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ ασέλγησε κατά το διάστημα από το 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικες. Ο 69χρονος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειες τους. Μάλιστα κατά πληροφορίες, και από τα δυο κάμπινγκ είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του. Ήδη, μάλιστα για αυτή τα πτυχή της υπόθεσης έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Η δίκη στο Εφετείο

Σήμερα, ο κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (γεννηθείσας το 2005), οι οποίες σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2013 στον Ωρωπό Αττικής. Η καταδικαστική απόφαση για τον μουσικό, είχε ληφθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) με τον ίδιο πάντως να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι συγκεκριμένες πράξεις τελέστηκαν στην εξοχική κατοικία του 69χρονου στον Ωρωπό και αποδείχθηκαν «πέραν πάσης αμφιβολίας». Το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 12 ετών «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη», χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Του χορήγησε όμως αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση. Μάλιστα, το δικαστήριο προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, υποχρέωσε τον κατηγορούμενο να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.