ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Από 4.500 ευρώ η «ταρίφα»

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα το οποίο κατάρτιζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια για πολίτες οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και στη ζώνη Σένγκεν γενικότερα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 37χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές. Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, το κύκλωμα δρούσε στην περιοχή της Ομόνοιας όπου είχε στήσει εκεί το παράνομο εργαστήριό του.

Λάμβανε για κάθε ταξιδιωτικό έγγραφο από 4.500 έως 6.000 ευρώ, ενώ αυτό το οποίο προκάλεσε εντύπωση αρχές είναι ότι πολλές φορές τα ταχυδρομούσαν σε άλλες χώρες. Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι έχει βρεθεί δέμα με πλαστό διαβατήριο, το οποίο είχε αποσταλεί από την Ελλάδα και είχε πάει στη Γαλλία.

Οι παραχαράκτες ταξιδιωτικών εγγράφων χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο look-alike. Έβρισκαν δηλαδή ανθρώπους όπου το πραγματικό τους διαβατήριο έμοιαζαν με τον άνθρωπο που στο όνομα του οποίου θα εξέδιδαν το πλαστό. Όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία αναζητούνται ακόμα δύο άτομα για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.