ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: 35χρονος Ρομά με απειλές και πυροβολισμούς απαιτούσε 20.000 ευρώ από ζευγάρι

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: 35χρονος Ρομά με απειλές και πυροβολισμούς απαιτούσε 20.000 ευρώ από ζευγάρι

Επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό 35χρονου Ρομά στήθηκε στη Θεσσαλονίκη,  ο οποίος για ασήμαντη αφορμή και εξαπολύοντας απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ενός ζευγαριού (αντρόγυνο) -ηλικίας 26 και 24 ετών- επίσης Ρομά, απαιτούσε εκβιαστικά επί σειρά ημερών, το ποσό των 20.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, εκπόνησε και υλοποίησε επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό 35χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 35χρονος άνδρας μετέβη συνολικά τρεις φορές στο σπίτι του νεαρού ζευγαριού στα Διαβατά, όπου πολλές φορές προκάλεσε φθορές στην οικία τους, ενώ δεν δίστασε ακόμη και να πυροβολήσει στον αέρα!

Παράλληλα, τους έστελνε συστηματικά μηνύματα γραπτά, φωνητικά, ακόμη και βίντεο με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο, ώστε εκβιάζοντάς τους να τους αναγκάσει να τους δώσουν τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι, σε μία από τις εόδους του στην οικία των θυμάτων και συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 12-04-2023, απείλησε με όπλο τη γυναίκα, ενώ πριν αποχωρήσει από το σημείο πυροβόλησε στον αέρα πέντε φορές.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, ο 35χρονος άντρας εντοπίστηκε χθες 13/04 σε περιοχή του Ευόσμου, πλην όμως προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους χρήστες της οδού, προσπάθησε να διαφύγει, για να ακινητοποιηθεί από τους εκπαιδευμένους αστυνομικούς στην Συμμαχική οδό των Διαβατών και τελικά να συλληφθεί.

Πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας διενεργήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες που διαμένει ο συλληφθείς στις περιοχές του Δενδροποτάμου και Ευόσμου, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο 35χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, διατάραξη οικιακής ειρήνης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομοθεσία που αφορά σε όπλα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.