ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα παρακαλούσε να μην καταδικάσουν τον σύζυγό της που την ξυλοκόπησε – «Το ανέχομαι γιατί το θέλω»

«Θα μας τρελάνετε; Τι είναι αυτά που μας λέτε; Σας χτυπάει με κλωτσιές και μπουνιές και εσείς τον δικαιολογείτε;»

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα παρακαλούσε να μην καταδικάσουν τον σύζυγό της που την ξυλοκόπησε – «Το ανέχομαι γιατί το θέλω»

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης (9/4) επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή σε έναν άνδρα ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 40χρονης συζύγου του.

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η γυναίκα παρακαλούσε να μη καταδικάσουν τον σύζυγό της, ο οποίος ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα, την ξυλοκόπησε και την πέταξε πάνω στο βρεφικό κρεβατάκι του παιδιού τους.

Η αντίδραση του προέδρου που έχει διαβάσει τη δικογραφία και όσα κατήγγειλε η γυναίκα στους αστυνομικούς, είναι άμεση και χωρίς αχρείαστες «τυπικότητες» της απαντάει ευθέως: «Θα μας τρελάνετε; Τι είναι αυτά που μας λέτε; Σας χτυπάει με κλωτσιές και μπουνιές και εσείς τον δικαιολογείτε;».

Η γυναίκα, αν και μάταια καθώς πρόκειται για αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, επιμένει και προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

«Ανέχομαι το ξύλο γιατί το θέλω, δε μου έχει κάνει πραγματικά κακό», θέλοντας ξανά να «ελαφρύνει» τη θέση του συζύγου της.

Οι δικαστές της ζητούν να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα και να καταθέσει τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Εξιστορώντας τα γεγονότα, η γυναίκα καταθέτει ότι ο σύζυγός της αρχικά την έσπρωξε με δύναμη και την «πέταξε» πάνω στην «αλαξιερα» του παιδιού με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι της και στη συνέχεια «με χτύπησε μια δυνατή σφαλιάρα και με έριξε πάνω στο κρεβάτι».

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας αφού πριν από λίγο καιρό χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο δεξί μέρος του κεφαλιού της, όταν ο κατηγορούμενος την ξυλοκόπησε ξανά, χωρίς όμως να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

«Ξέρω ότι έχει ερωμένη και για αυτό έχουμε τους περισσότερους καβγάδες. Ο πνευματικός μου, όμως, μου είπε να κάνω μια προσπάθεια να μη χωρίσουμε γιατί είμαστε χρόνια μαζί», είπε προς το δικαστήριο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την σύζυγό του, όμως προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι εκείνη ήταν που ευθυνόταν για τις πράξεις του.

«Επέστρεψα στο σπίτι μετά από βραδινή έξοδο και δε με άφησε να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα. Την είδα που κρατούσε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, χωρίς να με απειλήσει.

Φώναζε και με έβγαλε από τα ρούχα μου για αυτό της έδωσα ένα χαστούκι. Με έφτασε στο “αμήν” με τις φωνές της. Δε θέλει και πολύ για να γίνει αυτό, έχουμε συνέχεια καβγάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης εις βάρος της συζύγου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.