ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε 50χρονο που αποκεφάλισε περιστέρι

Το περιστατικό συνέβη το 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης - Προέβη στην πράξη αυτή για να το «λυτρώσει»

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε 50χρονο που αποκεφάλισε περιστέρι

Ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος αποκεφάλισε περιστέρι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό συνέβη το 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εξάδελφός του, υποστηρίζοντας ότι το περιστέρι ήταν δικό του.

Αυτό δεν αποδείχθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, πλην όμως προέκυψε ότι πράγματι ο κατηγορούμενος θανάτωσε το πτηνό.

Ο ίδιος, στην απολογία του, δήλωσε ότι είναι χρόνια περιστεράς κι ότι το ζώο ήταν δικό του.

Δέχθηκε ότι το αποκεφάλισε, διότι, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, είχε χτυπηθεί νωρίτερα από γεράκι και παρά την προσπάθεια να το περιθάλψει και να το ράψει, προέβη στην πράξη αυτή για να το «λυτρώσει».

«Το λυπόμουνα για να μην ταλαιπωρείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για εκδίκηση έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο 55χρονος μηνυτής, ισχυριζόμενος ότι ο ξάδελφός του, αφού βρήκε το περιστέρι (ράτσας «ντουνέκια»), ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει.

Κατέθεσε δε, ότι εξαιτίας αυτού του συμβάντος, οι σχέσεις των δύο «χάλασαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 50χρονος κατέθεσε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, για να κριθεί εκ νέου από ανώτερο Δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.