ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τηλεφωνικές απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες – Πώς «τσίμπησαν» 46.500€ από δύο γυναίκες

Δύο περιπτώσεις, η πρώτη στην Ημαθία και η δεύτερη στην Πιερία

Τηλεφωνικές απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες – Πώς «τσίμπησαν» 46.500€ από δύο γυναίκες

Νέα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα ατυχήματα που δήθεν υπέστησαν συγγενικά πρόσωπα ανυποψίαστων θυμάτων, καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις, η πρώτη στην Ημαθία και η δεύτερη στην Πιερία, κατά τις οποίες άγνωστοι απέσπασαν συνολικά το ποσό των 46.500 ευρώ.

Ειδικότερα, στην Ημαθία, άγνωστος προσποιούμενος τον γιατρό κάλεσε μία 49χρονη, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο. Με τον τρόπο αυτό πείστηκε να καταβάλει 21.500 ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της υποτιθέμενης επέμβασης, ποσό το οποίο παρέδωσε σε συνεργό του δήθεν γιατρού.

Στην περίπτωση της Πιερίας, μία 68χρονη παρέδωσε 25.000 ευρώ σε άγνωστο, ύστερα από ανάλογο τηλεφώνημα που δέχθηκε για ατύχημα της κόρης της ύστερα από πτώση.

Τα δύο παραπάνω περιστατικά ερευνώνται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και δεν αποκλείεται οι δράστες να επιχείρησαν να εξαπατήσουν κι άλλους πολίτες στις ίδιες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.