ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαλκιδική: Σπείρα άρπαζε πολυτελή αυτοκίνητα από ανυποψίαστους τουρίστες – Ξεπερνά τα 1,2 εκατ. ευρώ η λεία

Πως δρούσαν τα μέλη της

Χαλκιδική: Σπείρα άρπαζε πολυτελή αυτοκίνητα από ανυποψίαστους τουρίστες – Ξεπερνά τα 1,2 εκατ. ευρώ η λεία

Οι Αστυνομικές Αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας άρπαζαν πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από ανυποψίαστους τουρίστες που πραγματοποιούσαν καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε από τον εντοπισμό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με πινακίδες Ρουμανίας, που εντοπίστηκε να οδηγεί 37χρονος σε περιοχή της Γερακινής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, η σπείρα έκανε 19 κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, κατά το τελευταίο τρίμηνο, με τη συνολική τους αξία να προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες. Τα επτά εξ αυτών εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι κατέληξαν στο εξωτερικό.

Έξι υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας τα μέλη του κυκλώματος

Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται έξι άνδρες, όλοι υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν (ηλικίας 22, 24 και 37 ετών). Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τα στοιχεία δύο ατόμων, 31 ετών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο φερόμενος «εγκέφαλος», ενώ τα στοιχεία του έκτου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά πρόκειται για συμπατριώτη τους.

Ως προς την μεθοδολογία τους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες – ανάλογα με το ρόλο που είχε ο καθένας – εντόπιζαν τα οχήματα των ξένων παραθεριστών και στη συνέχεια παραβίαζαν τα καταλύματά τους, απ’ όπου άρπαζαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων, αλλά κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα (χρήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές- συνολικής αξίας 60.000 ευρώ). Όσοι είχαν το ρόλο των οδηγών αναλάμβαναν να περάσουν τα κλεμμένα οχήματα εκτός ελληνικής επικράτειας, με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία και γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούσαν κρυφά περάσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.