ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλκιδική: «Ζήλεψα και αποφάσισα να την εκδικηθώ» λέει η 19χρονη που έκαψε το σπίτι της φίλης της

«Τώρα νιώθω μετανιωμένη»

Χαλκιδική: «Ζήλεψα και αποφάσισα να την εκδικηθώ» λέει η 19χρονη που έκαψε το σπίτι της φίλης της

Η 19χρονη Γαβριέλα που έκαψε το σπίτι της φίλης της στη Χαλκιδική, επειδή ζήλεψε που κοιμήθηκε στο σπίτι του αγοριού της, δήλωσε ότι «Ζήλεψα και ένιωθα προδομένη από τη φίλη μου και αποφάσισα να την εκδικηθώ».

Το περιστατικό με τη φωτιά στο σπίτι έγινε τον Ιούλιο του 2021 στη Χαλκιδική, όταν η τότε 17χρονη Γαβριέλα είχε βγει με τον σύντροφό της και συνάντησε μια φίλη της, την Ελένη – με την οποία γνωρίζονταν από παλιά – και ήπιαν αλκοόλ όλοι μαζί.

Στο τέλος της βραδιάς, ο τότε σύντροφος της Γαβριέλας και η φίλη της η Ελένη έφυγαν μαζί, με αποτέλεσμα η 17χρονη να πάει μαζί με μια άλλη φίλη της σε ψιλικατζίδικο, να παίρνει οινόπνευμα και να βάζει φωτιά στο σπίτι της φίλης της, επειδή ζήλεψε.

Σήμερα κατηγορείται για εμπρησμό και αναμένει να δικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ η φίλη της καταδικάστηκε ήδη σε 5ετή κάθειρξη για εμπρησμό.

«Έγινε ό,τι έγινε εκεί πέρα, εγώ τα έβλεπα σκούρα τα πράγματα. Δεν ήταν μεθυσμένη όπως λέει αλλά φάνηκε να ήταν μες στην όρεξη, πειραζόντουσαν», δήλωσε η 19χρονη σήμερα δράστις στην εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου, περιγράφοντας διαφορετικά όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, προφανώς από τη δική της ματιά.

«Εγώ ήθελα να φύγω και λέω στην άλλη τη φίλη μου να φύγουμε. Η φίλη μου πάντα ερχόταν μαζί μου και συμφώνησε. Όπως φεύγαμε, αυτοί βρήκαν ευκαιρία και πήραν το μηχανάκι και έφυγαν. Ακούσαμε το μηχανάκι από τον πάνω δρόμο», περιέγραψε η 19χρονη για όσα ισχυρίζεται ότι έγιναν εκείνο το βράδυ.

«Εγώ κατάλαβα ότι υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον, πειραζόντουσαν και είχαμε κουβέρτες κλπ εκεί που καθόμασταν και πειραζόντουσαν και εγώ το έβλεπα», ισχυρίστηκε η 19χρονη.

«Μας είπε ότι θα πάει να πάρει μπύρες, εμείς την περιμέναμε στο σπίτι και δεν ήρθε ποτέ. Λέγαμε πού στο καλό πήγε; Δεν ήταν στο περίπτερο. Περνάμε από το σπίτι του αγοριού και βλέπουμε τα παπούτσια της μέσα και μόλις με είδε ότι ήμουν εγώ, έκλεισε το παντζούρι. Δεν μου άνοιγαν την πόρτα ενώ μόλις είχα φτάσει σπίτι άρχισα να θολώνω», συμπλήρωσε η 19χρονη.

«Είπα στη φίλη μου να πάμε να πάρουμε οινόπνευμα και έγινε ό,τι έγινε. Εγώ ανέβηκα από το μπαλκόνι, μπήκα από το παράθυρο, δεν ήταν κλειστό και δεν έσπασα τίποτα. Έριξα οινόπνευμα παντού, ακόμα και στο μπάνιο και έβαλα φωτιά.

Δεν ήξερα ότι θα υπήρχε κάποιος πάνω. Μου είχε πει να πάμε να κάτσουμε σπίτι της γιατί θα έλειπαν όλοι. Ε, εγώ νόμιζα πως θα έλειπαν όλοι όλοι. Δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν κάποιος εκεί. Μου είχε πει ότι θα μπορούμε να κάτσουμε, να βάλουμε μουσική, να κάνουμε φασαρία, πού να σκεφτώ; Άναψα τον αναπτήρα, έβαλα φωτιά και έφυγα. Δεν κοίταξα πίσω μου τι έγινε», δήλωσε η 19χρονη στο T-Live.

«Τώρα νιώθω μετανιωμένη και περιμένω το δικαστήριο και ξέρω ότι θα έχω κάποια ποινή, το περιμένω. Είμαι έτοιμη για αυτό, γιατί όντως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα. Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο τώρα αυτός που αγαπούσα τότε να πάει με τη φίλη μου. Θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα μέχρι σήμερα», κατέληξε μεταξύ άλλων η 19χρονη.

Θεία θύματος: Έζησα ένα δράμα – Τεράστια οικονομική καταστροφή

Στο T-Live και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε και η θεία της 20χρονης Ελένης, του θύματος της υπόθεσης: «Τι να σας πω, τι να λέμε τώρα. Αυτό που έζησα ήταν ένα δράμα. Ειλικρινά σας μιλάω, από τη μία προσπαθούσα να σώσω τον εαυτό μου και το μωρό και από την άλλη είχα την εντύπωση ότι η άλλη ανιψιά μου κοιμόταν στο σπίτι που καιγόταν».

«Να μας πουν συγγνώμη είναι το λιγότερο. Η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι τεράστια. Ο αδερφός μου δεν έχει άλλους πόρους να ανταπεξέλθει, με 5 παιδιά», δήλωσε η θεία της Ελένης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ το κορίτσι αυτό δεν το γνώριζα. Γνώριζα το άλλο το κορίτσι αλλά είχα ακούσει ότι ήταν φίλες από παλιά. Και οι δύο γνώριζαν ότι μένω από πάνω. Καταλάβαμε από την ΕΛ.ΑΣ. ποιος το έκανε γιατί καταγράφηκαν τα γεγονότα. Ευχαριστούμε τις Αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά αυτό που ζούμε είναι ένα δράμα», είπε μεταξύ άλλων η θεία της 20χρονης Ελένης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.