ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Χίος: Καταδίωξη ύποπτου σκάφους που ήρθε από την Τουρκία – Συνελήφθησαν πέντε επιβαίνοντες

Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου

Χίος: Καταδίωξη ύποπτου σκάφους που ήρθε από την Τουρκία – Συνελήφθησαν πέντε επιβαίνοντες

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για ύποπτο ταχύπλοο, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από την Τουρκία προς την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ερμιόνης νοτιοανατολικά της Χίου.

Ο χειριστής του συγκεκριμένου ταχύπλοου, στην θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, πραγματοποίησε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο αποκλείστηκε στην παραλία Αγίας Ερμιόνης, μαζί με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι εξήλθαν από το σκάφος με σκοπό να διαφύγουν της σύλληψης.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στη στεριά, από στελέχη του Λιμενικού με την συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, πέντε αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια), καθώς και του άρθρου 216 Π.Κ. (Πλαστογραφία), διότι είχαν στην κατοχή τους αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του ταχύπλοου συνεχίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.