ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χωρίς νερό για 10η μέρα οι κάτοικοι στην Αίγινα – «Για πολλοστή φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα»

Ο αγωγός αξίας 23 εκατ. ευρώ γίνεται στόχος αγνώστων για τέταρτη φορά

Χωρίς νερό για 10η μέρα οι κάτοικοι στην Αίγινα – «Για πολλοστή φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα»

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι της Αίγινας, καθώς μετά τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, έχουν μείνει για 10 μέρες χωρίς νερό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο με εμφιαλωμένα για όλες τους τις ανάγκες.

«Για πολλοστή φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Στον καθένα γεννάται η υποψία πως αυτοί που έχουν συμφέροντα στην Αίγινα είναι πίσω από αυτή την ιστορία», καταγγέλλει κάτοικος στο OPEN.

Άλλος κάτοικος τονίζει: «Όλο το νερό το αγοράζουμε. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, είναι η τέταρτη φορά».

Η τέταρτη φορά που γίνεται στόχος

Ο αγωγός αξίας 23 εκατ. ευρώ γίνεται στόχος αγνώστων για τέταρτη φορά. Είχαν προηγηθεί τρία ίδια ζητήματα τον Ιανουαρίου το 2020, τον Μάιο του 2022 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Ενδεικτικό είναι, πως το πρωινό της 24ης Ιανουαρίου καταγράφηκε απότομη αύξηση της παροχής νερού από τα 800 κυβικά/ώρα σε 2.400 κυβικά σε μισό λεπτό, κάτι που δείχνει πως ο αγωγός είχε πάθει ήδη ζημιά και έβαζε νερό από τη θάλασσα.

Η έλλειψη πόσιμου νερού προκαλεί ζημιά και στις επιχειρήσεις του νησιού, με τοπικούς παράγοντες ωστόσο να κρατούν αποστάσεις για το τι προκάλεσε την υδρορροή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο της δολιοφθοράς μετέβησαν σήμερα (3/2) βατραχάνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ ο εισαγγελέας κάλεσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να κάνει προκαταρκτική εξέταση παραδίδοντας το υλικό που έχε συλλέξει το λιγότερο σε μία εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.