ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στη δημοσιότητα συνομιλίες υπουργών που κατηγορούσαν τον Γκρουέφσκι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Στη δημοσιότητα συνομιλίες υπουργών που κατηγορούσαν τον Γκρουέφσκι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Στον ρυθμό του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών κινείται η πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό, οι οποίες θα συνεχιστούν και όλο το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, απάντησε στις νέες αποκαλύψεις του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, οι οποίες αφορούν τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του ιδίου με την υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα.

Σε αυτές τις συνομιλίες, ο κ. Στάβρεσκι εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την πλευρά του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, με τη διάθεση μεγάλων ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή κτιρίων και τοποθέτηση αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Ο κ. Στάβρεσκι κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δημοσιοποίησε αποσμασματικούς και εκτός πλαισίου διαλόγους, με σκοπό να επιφέρει ρήξη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κ. Στάβρεσκι υπεραμύνθηκε των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης, όπως και την εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία του με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει επί των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του κ. Στάβρεσκι και της κ. Γιανκούλοφσκα που δόθηκαν από τον κ. Ζάεβ στη δημοσιότητα, δήλωσε ότι η αυθεντικότητα των συνομιλιών θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. 

«Εμείς είμαστε συνεργάτες πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Έχουμε λύσει με τον κ. Στάβρεσκι πολλά θέματα, μέσω διαλόγου και συζητήσεων και καταλήγαμε στην καλύτερη δυνατή λύση. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μεταξύ μας, όπως εσείς νομίζετε» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί κανείς να πιστεύει τον Ζάεβ, διότι είναι ένα άτομο που αυτοδιαψεύδεται.

Στους διαλόγους μεταξύ του κ. Στάβρεσκι και της κ. Γιανκούλοφσκα, που δημοσιοποίησε την Δευτέρα ο κ. Ζάεβ, ο κ. Στάβρεσκι λέει σχετικά για τον Γκρούεφσκι: «Αυτός (σ.σ. εννοεί τον Ν. Γκρούεφσκι) έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητο να πηγαίνει το 5% του προϋπολογισμού στο υπουργείο Πολιτισμού, για μουσεία και αγάλματα… Έχω τρελαθεί τελείως. Είναι σαν να δίνουμε λεφτά για να αγοράζουμε σοκολάτες, ενώ δεν έχουμε ψωμί να φάμε. Αυτό που γίνεται εδώ, ούτε η οικονομία της Αμερικής δεν θα μπορούσε να το αντέξει».

Ακόμη, ο κ. Στάβρεσκι χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Γκρούεφσκι και σε κάποια στιγμή λέει: «έτσι μου έρχεται να του σπάσω το τηλέφωνο στο κεφάλι του».

Ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων σημειώνει ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής θα εξετάσει, σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών -μεταξύ άλλων- την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ, μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα Ουτρίνσκι Βέσνικ (Utrinski Vesnik) σημειώνει ότι το ενδιαφέρον της γερμανικής Βουλής να ασχοληθεί με την ΠΓΔΜ είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.