H δύναμη του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο – Τί δυνάμεις έχει μεταφέρει η Αγκυρα (βίντεο)

H δύναμη του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο – Τί δυνάμεις έχει μεταφέρει η Αγκυρα (βίντεο)

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ «Εκτιμάται πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στο βόρειο κομμάτι του νησιού κάτι λιγότερο από 30.000 στρατιώτες της Τουρκίας, κάνοντας την περιοχή αυτής από τις πιο στρατιωτικοποιημένες στον κόσμο, σε σχέση αριθμού στρατιωτών προς τον αριθμό των πολιτών. Πιο πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις πως ο συνολικός αριθμός των τουρκικών δυνάμεων στο νησί αυξήθηκαν».

Οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο είναι μονάδες της τουρκικής στρατιάς Αιγαίου, της οποίας το στρατηγείο είναι στην Σμύρνη.

Ωστόσο, ο διοικητής τους αναφέρει απευθείας στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα

Η διάρθρωση του 2015

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακατατάξεις δυνάμεων στο νησί που έγιναν το 2015, οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο είναι κατανεμημένες στην

-28η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (έδρα Κερύνεια) – Ίσως η πραγματική της δύναμη να είναι επιπέδου Ταξιαρχίας

-39η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (έδρα Μόρφου) – Ίσως η πραγματική της δύναμη να είναι επιπέδου Ταξιαρχίας

-14η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (έδρα Λευκωσία)

-49ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων

-41ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων

-109ο Σύνταγμα Πεδινού Πυροβολικού

-190ο Τάγμα Πεζοναυτών

-Τάγμα Επικοινωνιών

-Κεντρική Διοίκηση Στρατονομίας (δύναμη Τάγματος)

-Ομάδα Λογιστικής Υποστήριξης (έδρα Κερύνεια)

Τα οπλικά συστήματα

Σε αυτές τις μονάδες υπάρχουν 296 άρματα μάχης Μ-48, 552 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης των τύπων, FNSS Pars, FNSS ACV-15 και Nurol Ejder, 72 αυτοκινούμενα πυροβόλα M-110A2, M44T, M52T.

Στην δύναμη του πυροβολικού υπάρχουν επίσης 16 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών T-122 Sakarya και 96 ρυμουλκούμενα πυροβόλα M115, M59, M114A2 και M101A1.

Υπάρχουν επίσης πάνω από 400 αντιαρματικά διαφόρων τύπων, σχεδόν 600 όλμοι και 513 αντιαεροπορικά πυροβόλα.

Στην δύναμη αυτή τέλος έχουν διατεθεί 30 ελικόπτερα μεταφοράς στρατευμάτων και φορτίων τύπου AS532 Cougar

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε πως είναι σε ετοιμότητα στην ηπειρωτική Τουρκία πάντοτε μεγάλη δύναμη αεροπλάνων και βαρέων μονάδων του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές τις δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 12.000 Κύπριοι της Εθνικής Φρουράς και οι η ΕΛΔΥΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.