Οι Αλβανοί δεν άφηναν Έλληνες να παραστούν στην κηδεία Κ.Κατσίφα γιατί ήταν σε «μαύρη» λίστα! – Ποιος τους την έδωσε;

Οι Αλβανοί δεν άφηναν Έλληνες να παραστούν στην κηδεία Κ.Κατσίφα γιατί ήταν σε «μαύρη» λίστα! – Ποιος τους την έδωσε;

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία η οποία πέρασε στα «ψιλά» προχώρησαν τουλάχιστον πέντε άτομα από τη Λάρισα, οι οποίοι με ομάδα περίπου 80 ατόμων από την περιοχή, επιχείρησαν να μεταβούν με ένα λεωφορείο και αυτοκίνητα στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και δεν τους επέτρεψε η Αστυνομία να παραστούν γιατί τα ονόματά τους ήταν σε… λίστα ανεπιθύμητων!

Μόλις χθες η αλβανική Αστυνομία επαινούσε την ΕΛ.ΑΣ για «την πολύ καλή συνεργασία» πάντως…

Όπως καταγγέλλει στο onlarissa.gr ένας εκ των πέντε που δεν τους επιτράπηκε τελικά η είσοδος στη γείτονα χώρα:

“Επειδή γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε, φροντίσαμε να μην έχουμε κάτι που θα χρησιμοποιηθεί από την Αλβανική Αστυνομία.

Ούτε προκλητικά ρούχα, ούτε σημαίες. Είχαν μία λίστα με ονόματα και αν ήσουν σε αυτή τότε σε έκοβαν ως “εξτρεμιστικό στοιχείο”. Κάποιους τους κοιτούσαν απλά στο πρόσωπο και τους απαγόρευαν στην είσοδο” εξήγησε μεταξύ άλλων.

Έτσι, τουλάχιστον πέντε άτομα από την Λαρισινή αποστολή δεν κατάφεραν ποτέ να μεταβούν στους Βουλιαράτες για το τελευταίο “αντίο” στον Κωνσταντίνο Κατσίφα…

Όμως εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα: Ποιοι έδωσαν λίστα με ονόματα ανεπιθύμητων για την Αλβανία στις αλβανικές Αρχές και με ποια κριτήρια;

Χθες το pronews.gr είχε ενημερώσει για το δελτίου τύπου που εξέδωσε η αλβανική Αστυνομία η οποία παρείχε λεπτομέρειες για τις προσαγωγές και συλλήψεις Ελλήνων αλλά και την άψογη όπως την χαρακτήρισε συνεργασία της με την ΕΛ.ΑΣ!

“Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας, στις Βουλιαράτες έλαβε χώρα η τελετή ταφής του νεκρού Κ.Κατσίφα.

Η Αστυνομία προκειμένου να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της κηδείας και να αποφύγει πιθανά περιστατικά που μπορεί να είχαν προκύψει από την παρουσία εξτρεμιστών, προχώρησε σε προληπτικά μέτρα.

Στο συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς η αλβανική Αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες των ατόμων που έρχονταν από Ελλάδα για την ταφή του Κ.Κατσίφα στις Βουλιαράτες.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων δεν επετράπη η είσοδος στην Αλβανία 44 Ελλήνων καθώς υπήρχαν στοιχεία ότι μπορεί να προχωρούσαν σε περιστατικά στις Βουλιαράτες.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν δύο πολίτες για κατοχή “εμπρηστικών” υλικών προπαγάνδας όπως φόρμες κτλ

Κατά την διάρκεια τηε τελετής ταφής εντοπίστηκαν στοιχεία που προχώρησαν σε εξτρεμιστική προπαγάνδα.

Στο τέλος οι Αλβανοί αστυνομικοί προσήγαγαν 12 άτομα στο Α/Τ Αργυροκάστρου ενώ έχουν συλληφθεί 2 και ακολουθούνται οι συνήθεις διαδικασίες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι υπήρχε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ αλβανικής και ελληνικής αστυνομίες η οποία απέτρεψε την είσοδο εξτρεμιστών.

Η Ελληνική Αστυνομία έλαβε επιπλέον μέτρα στη Κακαβιά και έδειξε καλή συνεργασία με την συνοριακή αστυνομία της Κακαβιάς” καταλήγει η ανακοίνωση.

Οπότε πάλι προκύπτει το ερώτημα, πως έφτασε η λίστα στην αλβανική πλευρά; Μήπως κάποιος την έδωσε από… την ελληνική πλευρά; Η κυβέρνηση είχε κάποιο σιωπηλό ρόλο σε όλα αυτά;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πως αποφασίστηκε ποιοι θα περάσουν τα σύνορα και ποιοι όχι; Ελέγχθηκε το ποινικό τους μητρώο ή μήπως τα «πολιτικά τους φρονήματα»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.