Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου – Δείτε φωτογραφίες (βίντεο-φωτο)

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου – Δείτε φωτογραφίες (βίντεο-φωτο)

Ολοκληρώθηκε μετά από 40 λεπτά και παρουσία πλήθους κόσμου η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Σημειώνεται, ότι οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως κάλεσε όλους να διδαχθούν από τη γενιά των ηρώων «και ας πούμε και τα δικά μας “όχι” αλλά και τα δικά μας “ναι”. “Ναι” στις ανθρωπιστικές αξίες, “ναι” στην ενότητα, “ναι” στα ιδανικά. Με πίστη στη νέα γενιά της πατρίδας μας θα βελτιώσουμε την παιδεία. Το υποσχεθήκαμε και το υλοποιούμε ήδη γιατί η παιδεία είναι το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Νωρίτερα μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο από όπου και ξεκίνησαν τα τμήματα να παρευλάνουν για να καταλήξουν στην Πανεπιστημίου αφού πέρασαν μπροστά από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της παρέλασης είναι σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε αρκετούς δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την τροχαία, μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση η κυκλοφορία θα διακοπεί στις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και στην Αθ. Διάκου, καθώς και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.