ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Αμερικανοί λένε ότι κατέρριψαν το drone που επιτέθηκε στην βάση Αΐν Αλ Άσαντ στο Ιράκ

Η οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» είχε αναφέρει πως το drone είχε πετύχει τον στόχο του

Οι Αμερικανοί λένε ότι κατέρριψαν το drone που επιτέθηκε στην βάση Αΐν Αλ Άσαντ στο Ιράκ

O αμερικανικός Στρατός κατέρριψε drone φορτωμένο με εκρηκτικά χθες Παρασκευή στο Ιράκ, κοντά σε στρατιωτική βάση όπου σταθμεύουν δυνάμεις του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η επίθεση καταγράφτηκε την επομένη των αμερικανικών πληγμάτων κατά δύο εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», στην ανατολική Συρία.

«Αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον drone επίθεσης μερικά χιλιόμετρα από τη βάση (Αΐν) Αλ Άσαντ στο Ιράκ και κατάφεραν να το καταρρίψουν» χωρίς να προκληθούν ζημιές ή να υπάρξουν θύματα, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πάντως για το ίδιο drone η που αυτοαποκαλείται «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» και έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων εναντίον βάσεων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις, είπε πως «πέτυχε τον στόχο του».

Ο αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για επίθεση με ρουκέτα την Πέμπτη εναντίον αμερικανικών δυνάμεων και αυτών άλλων κρατών του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ένοπλες οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν έχουν απειλήσει να επιτεθούν σε αμερικανικές βάσεις εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, που κήρυξε πόλεμο στη Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ διατηρούν ανεπτυγμένους περίπου 900 στρατιωτικούς στη Συρία (παράνομα χωρίς άδεια από την συριακή κυβέρνηση) και άλλους σχεδόν 2.500 στο Ιράκ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.